– Et livs- og verdivalg for oss

Gårdbrukerne Nina Bolle og Erling Bratsberg i Dyrøy satser stort på gården. I februar skal en ny og topp moderne driftsbygning til 12–13 millioner kroner stå ferdig.

Plass til mange: Den nye driftsbygningen får plass til mange dyr. – Vi skal ha rundt 45 årskyr. Men til sammen når det blir fylt helt opp vil det nok bli 110–120 dyr i fjøsen, sier Erling Bratsberg.  Foto: Morten Dokka

nyheter

Gården ligger svært idyllisk til på Kastnes med utsikt til sørspissen av Dyrøya, som nærmeste øy. Men rett utenfor ligger også Senja, Grytøy og Bjarkøy. Om det legges ned melkebruk i stor skala skremmer ikke dette Bolle og Bratsberg. Når utbyggingen er ferdig blir dette et bruk som er stort i Troms-målestokk.

Skaper en gård for fremtiden

I juni 2015 tok de over gården etter Ninas far. De er i ferd med å fordoble besetningen med den nye satsinga. Folkebladet ber Nina si litt om hvorfor de satser så stort på gården.