Nyhetsdøgnet fredag 7. desember

En kort oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt.

UTFOR Denne bilen havnet utfor veien ved Blomli fredag ettermiddag.  Foto: tipsfoto

nyheter

Troms

16.40 — Blomli: En bil har kjørt utfor veien i Blomli, på fylkesveien mellom Finnsnes og Karlstad. Politiet har ingen opplysinger om uhellet, og det er derfor trolig ikke oppstått personskade. Ifølge tipsere skal bilen ha havnet et stykke utenfor kjørebanen.

16.00 — Nordkjosbotn: En bil kjørte av veien på E6 rundt en kilometer fra Nordkjosbotn i retning Oteren. Bilen sperret delvis kjørebanen. Fører ble tatt med til legevakt av ambulanse på grunn av smerter. Årsak foreløpig ukjent. Politiet er på stedet, opplyser operasjonslederen ved Troms politidsitrikt.

12.17 - Tromsø: Politiet minner om viktigheten av å rydde snø av bilen før kjøring, store snømengder på tak skaper fort farlige situasjoner når det løsner under oppbremsing og raser ned over frontruten, melder Troms politidistrikt.

11.55 - Tromsdalen: Melding om en utenlandsk buss som har havnet i vegkanten ved Ishavskatedralen. Ingen personskader. Politiet er på stedet. Det vil bli litt trafikale utfordringer når bussen skal berges opp av vegkanten. Dette er i krysset Turistvegen/Th. Widdingsveg.

Nordland

05.01 - Bodø: Stille og rolig natt i Nordland PD, melder politiet i Nordland.

Finnmark

01.50 - Vadsø: UP har gjennomført fartskontroll i 40 km/t sone i kveld. 4 FF for fart skrevet ut. Høyeste hastighet 49 km/t, melder politiet i Finnmark.

Norge

05.57 - Trondheim: To menn i 20-årene er pågrepet i Trondheim, mistenkt for et væpnet ran hjemme hos en mann i 40-årene.

06.32 - Oslo: Justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) mener man må regne med at det skjer feilvurderinger i behandlingen av voldtektssaker. Han vil ta opp temaet i sitt neste møte med Riksadvokaten, melder VG.

Verden

05.19 - USA: Nærmere 1.200 mennesker møtte opp for å ta farvel med USAs tidligere president George H.W. Bush da han ble stedt til hvile i hjemstaten Texas.

03.55 - Tyskland: Statsminister Angela Merkels parti CDU går markant fram på en meningsmåling dagen før det konservative tyske partiet skal velge ny leder.