Ny rapport viser at Norge har for lav grenseverdi for miljøgift i mat:

– En oppreising for meg

En ny rapport viser at nivået av miljøgifter vi tåler å få i oss ifølge norske helsemyndigheter har vært sju ganger for høyt. Miljøaktivist Kurt Oddekalv jubler for resultatene.

OPPREISNING: Miljøaktivist Kurt Oddekalv i Norges miljøvernforbund sier rapporten har mye å si for han og påpeker at dette er noe han har sagt i årevis. Her avbildet under en presentasjon på båten Miljødronninga i 2016.  Foto: Carina Hansen

nyheter

Miljøaktivist i Norges miljøvernforbund Kurt Oddekalv håper rapporten betyr at folk får opp øynene for det han mener er helseskadelig oppdrettlaks.

– For meg er rapporten en kraftig oppreisning. I 20 år har jeg vært i strid med oppdrettsnæringen hvor jeg har blitt kalt useriøs. Jeg tror det er mange som nå må gå tilbake og se på hva de har sagt, sier Oddekalv til Folkebladet.