På innsiden av Tromsø fengsel: Livet på lukket avdeling

Hvordan er det å sitte i fengsel, sammen med overgrepsmenn, svindlere, drapsmenn, narkosmuglere og voldsdømte? Vi har vært på innsiden av Tromsø fengsel og møtt dem som ikke skal ut i samfunnet igjen på en god stund.

AVDELING B: Her er tilbakeføringskoordinator Malin Holand i samtale med en av de innsatte i fellesrommet til avdeling B. I bakgrunnen sitter en voldsdømt Alta-mann (i blått) sammen med andre volds- eller narkotikadømte.  Foto: Ronald Johansen, iTromsø

nyheter

Dette er en del av en større artikkelserie «Livet på innsiden» der avisa iTromsø ved flere anledninger har vært i Tromsø fengsel og snakket med både innsatte og ansatte. Folkebladet vil de neste dagene dele artikkelserien med våre lesere.

– Jeg sitter for ekstrem vold. Han jeg banka opp ble 70 prosent invalid. De kalte det vel grov kroppsskade i retten.