Skal ha hatt for tung last på tilhengeren – nå må han møte i retten

En mann må svare for seg i Senja tingrett etter at han skal ha hatt alt for tung last på tilhengeren.

Senja tingrett: En mann må i retten etter å ha hatt for tung last.   Foto: Stian Andre Lund

nyheter

Det var en kveld i oktober i år at en 46 år gammel mann fra Troms kjørte langs E6 at han ble stoppet i kontroll ved Salangsdalen kontrollplass i Bardu. Mannen skal ha ført en varebil med tillatt totalvekt på 3.500 kilo med påkoblet tilhenger med tillatt totalvekt på 2.700 kilo. På tilhengeren skal han ha fraktet en personbil med en egenvekt på 2.325 kilo, noe som overskred vektgrensen for tilhenger som er fastsatt for varebilen med 50 prosent.

Mannen fikk først et forelegg for overtredelsen, men da forelegget ikke ble vedtatt er saken oversendt til domstolen. Det er varslet at det i retten vil bli lagt ned en påstand om bot på 7.200 kroner.