– Svært viktig å øve mer med våre allierte i Nato

Når US Marines allerede har sin andre kontigent med soldater inne i Setermoen leir er en årelang samtrening mellom norske og amerikanske soldater i gang.

BESØKTE US MARINES: Forsvarsministeren avla den nye amerikanske marinesoldatavdelinga på Setermoen et besøk i på mandag. Fra venstre ser vi forsvarsminister Frank Bakke-Jensen, batalsjonssjef Neil Berry for 3. bataljon 8th Marines, og til høyre brigadesjef Lars Lervik.  Foto: Stein Wilhelmsen

nyheter

Forsvarsminister Frank Bakke Jensen sier til Folkebladet at dette er starten på et samarbeid som han regner med vil strekke seg over mange år, og i hvertfall i første omgang fem år. I høst har 300 soldater fra Amerikanske US Marine Corps ankommet Indre Troms og Setermoen leir.

– Det er nemlig ikke slik at de allierte skal komme til Norge og øve alene -– de skal øve sammen med norske soldater, og på den måten blir både vi og de amerikanske soldatene bedre, sa Bakke-Jensen da Folkebladet møtte ham i går.