Hålogalandsbrua åpner i desember

Statsminister Erna Solberg skal stå for den offisielle åpningen av det som blir Norges lengste hengebru.

NORGES LENGSTE HENGEBRU: Snart kan du kjøre over Hålogalandsbrua. Statsminister Erna Solberg klipper snora søndag 9. desember.  Foto: Tomas Rolland, Statens vegvesen

nyheter

Sluttarbeidene går etter planen, og Statens vegvesen har nå fastsatt åpningsdatoen: Hålogalandsbrua åpner søndag 9. desember. Det er statsminister Erna Solberg som står for den offisielle snorklippen, skriver Statens vegvesen på sin nettside.

–Etter flere års byggetid gleder vi oss nå til endelig å kunne overlate brua til trafikantene, og vi synes det er hyggelig at statsministeren har funnet tid til å være med på feiringen, sier regionvegsjef Torbjørn Naimak.

Forsinket

Opprinnelig var målsettingen å åpne brua i oktober. Men på grunn av store utfordringer med sveisearbeidet er bruprosjektet forsinket. Bruelementene er produsert i Kina, og vegvesenet er godt fornøyd med kvaliteten på disse.

Det er imidlertid sammensveisingen av bruelementene i Narvik som ikke har gått etter planen. Det har vært avdekket en høyere feilprosent på sveisearbeidet enn det som er normalt, og dette har ført til forsinkelser, framgår det av nettsida til Statens vegvesen.