Ulf fikk nærkontakt med bjørnebinne med tre unger i Dividalen

Ulf Boger fra Bardufoss fikk litt av et syn da han lørdag var på elgjakt i Dividalen i området ved Bangfjellet.

BINNE MED TRE UNGER: Bjørnebinna med tre unger tuslet videre etter at de hadde forvisset seg om at Ulf Boger ikke utgjorde noen trussel.  Foto: Ulf Boger

FIN NATUROPPLEVELSE Elgjeger Ulf Boger fikk nærkontakt med en bjørnebinne med tre unger i Dividal.  Foto: Knut Løkse Nilssen

nyheter

Mens han fulgte etter hunden, som sporet ei ku og en kalv, fikk Bogen i venstre synsvinkel øye på en brun pels som beveget seg gjennom terrenget på 20-25 meters avstand.

– Det var ingen elg, men en bjørn jeg så. Og ikke bare én. Etter hvert kom det fram en til, så enda en og til slutt en fjerde bjørn. Det viste seg å være ei bjørnebinne med tre unger, forteller Ulf Boger.

Reiste seg på to bein

Vindretninga gjorde at binna ikke hadde fått ferten av Boger.

– Jeg fant det derfor lurest å gjøre meg til kjenne for at ikke binna skulle bli overrasket. Jeg begynte å prate. Da reiste hun seg på to bein og ble stående og kikke på meg i kanskje 10-15 sekunder før hun konstaterte at det ikke var noen fare, og tok ungene med seg og tuslet rolig videre oppover lia. Det var en stor naturopplevelse, virkelig noe å ta med seg på gamlehjemmet.

Tok fram rifla først...

– Ble du skremt?

– Nei, men jeg skal innrømme at jeg tok fram rifla først — før jeg tok fram kameraet. I den rekkefølgen. Det ville vært verre hvis jeg hadde gått videre slik at jeg hadde kommet mellom binna og ungene, sier Boger.

Han forteller at binna så ut til å være i godt hold, og det samme ungene.

– De var runde og gode, og så fine ut. De har vel enda noen uker før de skal legge seg i hi for vinteren.

Det er ikke første gangen jegeren fra Bardufoss, som er leder av Målselv jeger- og fiskarforening, opplever å se Bamse Brakar i Dividalen.

– I fjor satt jeg på post under elgjakta da en hannbjørn tuslet forbi på cirka 30 meters hold.  Jeg trodde det var en once in a lifetime-opplevelse, og hadde ikke ventet at det samme skulle skje på nytt. Men vi ser mye skit og spor etter bjørn. Det er enormt mye bjørn i Dividalen, sier Ulf Boger.

Han og jaktlaget har stasjon ved hytta i Høgskarhus under elgjakta, cirka 1,5 mil fra Frihetsli.