Ordførere vil møte studenter fra Midt-Troms i Tromsø

For femte året på rad reiser ordførerne i Midt-Troms til Tromsø for å møte studenter, de som tar fagutdanning og unge voksne fra regionen.

Møte For femte år på rad drar ordførerne i Midt-Troms til Tromsø for å møte studenter og unge voksne. Målet for turen er å synliggjøre mulighetene som ligger i Midt-Troms. Her fra et tidligere arrangement.   Foto: Rune Ottarsen

Mange Nils-Ole Foshaug og de andre ordførerne håper mange finner veien til Kystens hus 12. september.   Foto: Jan-Erik Bergstad

Heimflyttere Åsta Sortland, daglig leder av Næringshagen Midt-Troms, opplyser at de i år også tar med heimflyttere til arrangementet.  Foto: Maria Holm Simonsen

nyheter

Midt-Troms ønsker å vise seg fram som en attraktiv bo- og arbeidsregion, og inviterer derfor til en uformell kveld på Kystens Hus i Tromsø onsdag 12.september. Her kan studenter og unge voksne møte ordførere, næringsaktører og unge hjemflyttere fra hele Midt-Troms for gratis pizza og en hyggelig prat. 

– Målet med arrangementet er å synliggjøre for studenter og andre potensielle hjemflyttere at det finnes jobbmuligheter og et godt liv her i regionen, sier ordfører i Målselv, Nils-Ole Foshaug.

En vekstregion

Til stede på arrangementet er  representanter fra næringslivet, forsvaret og unge hjemflyttere fra alle de åtte  kommunene i Midt-Troms; Bardu, Berg, Målselv, Dyrøy, Sørreisa, Lenvik, Torsken og Tranøy.

– Midt-Troms er en vekstregion, og vi vil ha behov for kompetent arbeidskraft både med fagutdanning og høyere utdanning i tiden fremover. Dette gjelder både i vekstnæringene, i næringslivet for øvrig, og i offentlig sektor, sier ordfører i Lenvik og leder av Midt-Troms regionråd, Geir-Inge Sivertsen.

Å tiltrekkes seg kompetanse

Det er nå femte gangen at Midt-Tromskommunene inviterer til en møteplass for studenter og unge voksne, ordførere og næringsliv.

– I Regional næringsplan for Midt-Troms har vi nedfelt at regionen skal jobbe samlet og strukturert med rekruttering og omdømmearbeid, både for å være attraktiv for regionens egne ungdommer og studenter, og for å tiltrekke seg relevant kompetanse fra andre områder, sier ordfører i Dyrøy, Marit Espenes.

Hun understreker at "Møt Midt-Troms" er en viktig del av dette arbeidet.

Tar med hjemflyttere

Det er Næringshagen Midt-Troms som har prosjektledelsen for arrangementet.

– Nytt av året er at vi har invitert med oss unge hjemflyttere, som har valgt å flytte hjem til Midt-Troms etter endt utdanning, sier Åsta Sortland, daglig leder i Næringshagen Midt-Troms. 

Hjemflytterne vil dele sine tanker og erfaringer om hvordan det er å komme tilbake til Midt-Troms, og gi råd og tips til andre som ønsker å komme til regionen.

– Vi håper på godt oppmøte også i år, og ser frem til en hyggelig og uformell kveld med tapas, mingling og konkurranse, sier Sortland. 

På selve Arbeidslivsdagen, som arrangeres ved Universitetet i Tromsø torsdag 13.september, vil kommunene i Midt-Troms ha en felles storstand, der  mangfoldet og mulighetene i regionen skal presenteres.