Med terreng som kunne vise til spennende sopparter, blåbær, tyttebær og utsikt var det ikke vanskelig å få med flere barn ut i naturen søndag. Øyvind Ruud Kringstad i Barnas turlag Senja, sier nøkkelen er å få barna med ut tidlig.

– Vi ønsker å legge tilrette for at barn skal få være i aktivitet og oppleve naturen. Det er noe med det å gjøre det vanlig å gå ut på tur fra tidlig alder, sier turlederen.

Mange turglade

Han forteller videre at felles-turene de arrangerer har variabelt oppmøte, men over hele linja hører de om flere som går ut på tur.

– «Fem turer med turbo» er et arrangement som vi har og ser at folk uavhengig av arrangement blir med på. Det er gøy, sier Ruud Kringstad.

Markas stavkirke i Grasmyr, som er en av turboturene, er et av de populære turmålene med mystiske skapninger langs stien.

– Det har vært en nyoppdaget tur for mange. Han som har lagt tilrette for denne turen har fortalt at det omkring 800-900 mennesker har tråkket opp i den løypa bare i sommer, sier Ruud Kringstad.

Friluftslivets uke

Denne uken skal friluftslivets uke arrangeres med mange arrangementer rundt omkring i Norges land. Turlederen synes det er flott at en hel uke blir satt av til det formålet.

– Dette er positivt. Jeg vil si at alle uker er god friuftslivuke, men å sette ekstra fokus på det er bra. En slik tur som vi hadde søndag markerer «kom deg ut dagen» en nasjonal markering hvor vi ønsker å være med å legge tilrette for alle som vil være med på tur, avslutter Ruud Kringstad.

Folkebladet måtte også spørre barna på tur hva de likte best med å være ute i naturen.

– Være med pappa og mamma, sier Emanuel (4)

– Plukke bær og leke butikk med bær, sier Theodor (6)

– Jeg liker å gå der det er mye blåbær og tyttebær, legger Wilmer (6) til avslutningsvis.

Øivind Ruud Kringstad i Barnas turlag Senja oppfordrer alle å ta med barna på tur ute i naturen. Foto: Carina Hansen
Guttene (fra venstre) Theodor (6), Wilmer (6) og Emanuel (4) forteller at de trives med å gå på turer med foreldrene. Foto: Carina Hansen
Her er en fornøyd Linnea Olsen kommet seg på toppen av Aglapen som måler 218 meter over havet. Foto: Carina Hansen
Å nyte utsikten på turen var noe flere av barna tok seg tid til å gjøre. Her med utsikt utover mot Senja. Foto: Carina Hansen