Etter torsdagens møte med Statens vegvesen, ser Linda Lien i Sjømatklyngen Senja frem til at det etter mange år kommer konkrete tiltak på veiene utover Senja.

– På Husøydagan ble det sagt noe som tidligere ikke har vært sagt fra regjeringen. Erna Solberg sa at nå skal vi gjøre noe med sjømatveiene. Nå er det et mer konkret arbeid i bestilling, og det blir ikke å ta seg noe bra ut skulle ikke noe skje nå. Vi har all grunn til å tro at nå skal det skje noe med sjømatveiene på Senja, sier Lien til Folkebladet.

Møte

Nå skal flaskehalsene med tanke på tungtransport på Senja utredes. Torsdag møttes sjømatnæringen på Senja, Statens vegvesen og fylkeskommunen for å snakke om tiltakene det var behov for.

– Jeg synes det var et veldig bra møte. Vi gikk gjennom hvordan Vegvesenet oppfattet oppdraget, og diskuterte dette åpent med oss.

Næringen la så frem en prioritert liste over syv veistrekninger de ønsker tiltak på.

– Her lå det også en begrunnelse hvorfor med tanke på hvor mye sjømat som fraktes på de veiene, hvor farlig de er og fremkommeligheten. Det var alt fra små tiltak som mer strøing på veiene, og hyppigere frekvens på brøyting, men også mer omfattende tiltak som rassikring. I all hovedsak er det større veibredde og overkommelig vei vi ønsker, sier Lien.

Veiene de har foreslått prioritert er veiene fra Senjahopen, Husøy, Torsken, Flakstadvåg, Kårvikhamn, Svandalen og Kapperdalen.

Trenger penger

Fylkesrådsleder for samferdsel og miljø Ivar B. Prestbakmo (Sp) var også på møtet. Han sier regjeringens stortingsflertall ikke har ville ta inn over seg det behovet fylkesveiene har.

– Sammen med alle andre gode krefter er vi opptatt av å løfte fylkesvegene og vil fortsette å presse Regjering og Storting for å få friske statlige penger på bordet til å løse etterslepet, spesielt på viktige næringsveier. Det er bra for landet, næringslivet og lokalsamfunn i hele Troms.

Til statsministerens uttalelser på Husøy, håper han dette betyr at regjeringa begynner å forstå utfordringene her nord.

– Da er det et steg i rett retning. Men om de virkelig begynner å ta det innover seg, forventer jeg at de legger friske statlige penger på bordet til oss, slik at innbyggere og næringsliv kan ha tro på at ting skal kunne bedres raskere enn det 30-40 års perspektivet dagens rammer fra Regjering og Storting gir fylkeskommunene. Gjør ikke regjeringen det så det monner, blir det bare prat, avslutter han.