For over tre tiår siden tok Jill Jakobsen Haugen over salongen som da lå over Ottos.

– Jeg tror hun var der i cirka 15 år før hun flyttet ned i Søstrene Lund-gården, der hun holdt til på begge sidene av gangen. For fem år siden flyttet hun inn i lokalene i Andersen-gården.

Det forteller Marte Storli Mathiassen som tok over som eier av Jill salong i oktober i fjor.

Kort flyttevei

Etter fem år i Andersen-gården pakker nå salongen sakene og flytter inn i nye lokaler.

– Jeg tror det blir veldig bra. Nå skal vi være alene igjen og jeg tror vi får en veldig fin salong. Vi har lyst til å prøve og få litt mer den her eksklusive spa-følelsen over det. Så vi gleder oss veldig, sier Mathiassen.

Selv om salongen nå flytter trenger ikke kundene å bekymre seg for å ikke finne frem til de nye lokalene.

– Vi flytter vel kanskje fem meter, rett på andre siden av veggen. Det er bra og jeg tror det er greit, så kundene finner oss og det ikke blir forvirring rundt hvor vi nå ligger, sier Mathiassen.

Fra leie til eie

Den nye eieren sier ting har gått bra siden hun tok over i fjor.

– Det har selvfølgelig vært utfordringer, men det har vært mest artig og spennende. Jeg har alltid vært en jente som trives med lederrollen, og som jeg alltid har sagt så har jeg verdens beste kolleger. Da går egentlig hverdagen veldig fint, forteller hun.

Tidligere har alltid salongen leid lokalene de har holdt til i, mens de nå har kjøpt de nye lokalene.

– Det er også et nytt kapittel. Vi fikk tilbudet om å kjøpe lokalene og da sa Jill at det skulle jeg bare slå til på, for det skulle hun ha gjort for 34 år siden også, sier Mathiassen.

Mer plass

Det fem år lange oppholdet i de nåværende lokalene avsluttes med to brudepyntinger lørdag 1. september. I de nye lokalene er det nå full oppussing, og det satses på å ha de klare til åpning mandag 3.september.

– Det er ikke så mye som minner om en salong enda, men det håper jeg det gjør om en uke. Det blir en litt større salong enn det vi har nå, så det blir veldig deilig, avslutter Mathiassen.

De nye lokalene til Jill salong på Finnsnes skal stå klare til åpning mandag 3. september. Foto: Amund Hansen
Det er kort vei fra den nåværende salongen og til de nye lokalene som ligger vegg i vegg. Foto: Amund Hansen