– Dette synes vi var kjempefint. Her får barn og voksne se hva politiet jobber med, her får de se fengsel, glattcelle, fyllearrest og de får se og prøve både håndjern og fotjern. Det virket litt skummelt til å begynne med, men ble bedre etter hvert. Vår sønn Martin Andre syntes både politibilen, båten og scooteren var kjempeflotte, men håndjernene syntes han var litt skumle, forteller Ronald Medås og Ann Marit Jensen, som besøkte Lenvik Lensmannskontors kjeller sammen med sønnen Marin Andre Jensen (4) på lørdag formiddag.

Politibåt

Mari Delin Inndal (6) og Nila-Isabella Nyman Andersen (6) prøvde ut «politibåten» sammen med politioverbetjent Roger Magnussen.

– Pappa har lært meg å kjøre båt, så det kan jeg. Men det var artig å være ombord i denne båten sammen med han politimannen, sier Malin. Men hun er klar og sterk på at hun ikke skal bli politi. Nei, det er hjemmehjelp som målet. Venninnen Nila-Isabella er like sikker, hun skal bli ambulansesjåfør.

Tommy Nordgård (7), Sondre Byberg Simonsen (5) og broren Kristian (7) satt lenka fast til en vegg med håndjern. Men det var ikke skummelt, det var bare tøft.

– Politifolk er ikke skumle. De hjelper folk og tar vare på folk. De tar vare på skurkene også, kunne de fortelle Folkebladet.

Den yngste politimannen var Ivar Ronesen Semmingsen (9).

– Det er mamma som har sydd uniformen og jeg synes det at det er artig å ha den på og leke at jeg er politimann. Men av og til liker jeg å være røver også, forteller han smilende.

Politiets dag

– Vi har politiets dag for å vise fram det vi har av utstyr og lokaliteter og få et positivt møte med publikum. Og så ser vi at ungene som kommer hit synes det er artig å se det vi har og prøve håndjern og arresten. Men vi understreker at det er et familiearrangement, så alle som vil kommer, ser oss og snakker med oss. Jeg tror at det kan være med å rekruttere politifolk, men vi har selvsagt et eget opplegg for yrkesorientering. Vi har nok av søkere.

Vi har hatt dette arrangementet to ganger før og var veldig godt tilfreds med oppmøtet. Vi hadde besøk av omkring 500 begge gangene og de gav uttrykk for at de var godt fornøyd. Første gangen hadde vi det i lokalene opp, men det ble mye bedre da vi flytta ned i kjellere. Vi har gjort oss noen tanker om utvidelse, kanskje vi skulle demonstrere en pågripelse eller noe slik, forteller politioverbetjent Roger Magnussen.

Mari Delin Inndal (6), Nila-Isabella Nymann Andersen (6) og Roger Magnussen leker på politibåten. Foto: Birger Capsersen
Scooteren var toppers, mente Even Håbet (3). Foto: Birger Capsersen
Skumlingene Tommy Nordgård (7), Sondre (5) og Kristian Byberg Simonsen måtte legges i håndjern! Foto: Birger Capsersen
Martin Andre Jensen (4), Ronald Mediås og Ann Marit Jensen var godt fornøyd med opplegget. Foto: Birger Capsersen