Regiondirektør Målfrid Baik i NHO Arktis mener det ikke er tvil om at kommunesammenslåingen på Senja vil styrke Midt-Troms.

– Den nye kommunen har satt seg konkrete mål for næringsutvikling. Nå er det viktig at både statlige og regionale aktører legger til rette for denne utviklingen gjennom en helhetlig og god satsing på infrastruktur på Senja, sier hun.

NHOs Kommune-NM rangerer norske kommuner og regioner etter 21 indikatorer som måler vekstkraft og attraktivitet for lokale bedrifter. De områdene som blir vurdert er bl.a. kommuneøkonomi, kompetansenivået til innbyggerne, befolkningsutvikling, arbeidsmarked og næringsvariasjonen i kommunen.

Det er først og fremst for lav næringsvariasjon som gir den lave rangeringen for kommunene Lenvik, Torsken, Berg og Tranøy. På indikatoren næringsliv er det Lenvik som når den høyeste plasseringen med en 158. plass, mens Berg, Torsken og Tranøy legger seg på henholdsvis 223., 337. og 411. plass blant landets kommuner.

– Resultatene til de fire Senja-kommunene er hver for seg svakere enn det potensiale til Senja tilsier. Det er svært gledelig at den nye Senja-kommunen vil vise vei og skape positive effekter som vil komme både innbyggere og næringslivet i regionen til gode. Vi er positiv til de ambisjonene som er lagt for fiskeri, havbruk, reiselivet og industrien i regionen, sier Baik, og legger til:

– En sterkere kommune som kan samkjøre tjenestetilbudet, jobbe for større og sterkere fagmiljøer som vil få positive effekter for næringsliv og innbyggere.