- I dag er vi servicepunkt med kort responstid for flere store kjente merker innen landbruksmaskiner og kundene spør oss om vi også kan starte salg av maskiner. Vi ser at det er et marked for salg av traktorer og alt av tilbehør rundt, sier Jonas Sæbbe som er i startfasen med bedriften L- Mek AS

I millionklassen

Allerede har han fått forhandlerstatus hos store merker som Kubota og nylig Orkel samt flere andre innenfor landbruk og parkmaskiner. – Dagen etter at vi signerte for Kubota solgte vi en av de største traktorene til over en million i Lavangen. Dette har vi trua på, slår unge Sæbbe fast med overbevisning og legger til: - Jeg har stor interesse for dette feltet som industrimekaniker og salg er noe jeg liker godt å holde på med.

Ekstra fot

Salgsdelen har han startet med for kort tid siden og det har vært fullt kjør på servise og reparasjoner av særlig rundballeutstyr siden i vår. Distriktet er fra Tysfjord til Kirkenes i nord. – Vi har fått så gode tilbakemeldinger fra kunder at vi må begynne å selge utstyr også. Det vil være en ekstra fot for bedriften å stå på. Kundene vil da kunne få en totalpakke med salg og service ved å kontakte oss. Med en del bønder og entreprenører i distriktet har vi trua på dette.

- Har dere midler til å gå i gang?

- Foreløpig har vi ingen gjeld på firma. Vi tar det litt rolig når vi bygger oss opp. Nå er vi to ansatte på servicedelen og en til som kjører ut deler og tar noe kontorarbeid og håper på ansette flere når bedriften blir mer etablert i markedet.

God start

- Tror du det vil være mulig å drive fra Lavangen?

- Ja, så absolutt. Jeg synes det er viktig å skape noe i Lavangen som er en fin plass og det er ingen som drive med dette. I løpet av kort tid satser vi på å få lokaler i løpet av vinteren, sier han som nå holder til midlertidig i en nedlagt fjøs på Lotternes. Med egen servicebil reiser han rundt og reparere direkte hos kundene. Et mekanisk verksted med butikk skal også bygges opp lokalt. Bedriften L-Mek AS skal selge alt fra traktorer med tilbehør, frontlastere, brøyteutstyr, dekk til kompakttraktorer og sitteklippere. – Vi har fått en pangstart, dette har vi trua på, sier han optimistisk.

SERVICE OG SALG: - Kundene våre spør om vi kan starte med salg også, sier Jonas Sæbbe i L-mek AS som nå blir både servicepunkt og selger for store kjente merker av maskiner som Kubota og Orkel. Foto: Ulf Antonsen