Selv om vegvesenet jobber fra syv om morgenen til syv om kvelden, vil lysreguleringen være i drift hele døgnet forteller byggeleder Linda Hansen i Statens vegvesen.

Skal utbedre to av fugene

Hansen forteller at en stor del av arbeidet denne gangen vil være utbedring av to av fugene Disse tar belastninga når brua beveger seg.

– Vi skal første i gang med den ene fugen et stykke ned på brua på Finnsnes-sida, og denne representerer et nokså omfattende arbeide. Vi må fjerne stålet som man ser øverst, og meisle oss ned og erstatte armering, forskale opp igjen og støpe opp igjen. I den andre fugen på Silsandsida dreier det seg sannsynligvis bare om delvis utbedring, men vi vet ikke helt hvor omfattende det blir før vi fjerner stålet, sier Hansen.

Nye felt med rekkverk

Byggelederen forteller at i tillegg til arbeidet ned de to fugene skal det også byttes ut en del av rekkverket på brua som har fått korrosjonsskader.

– Det dreier seg blant annet om en del rekkverkfelt på venstresida når man kjører opp brua fra Finnsnes, samt også noen andre partier. Disse rekkverkfeltene må bestilles fra et verksted underveis i arbeidet. Vi har registrert over tid at noen av rekkverkfeltene har begynt nå bli misfarget, brunfarget, så vi fjerner noen felt og sette inn nye.

På spørsmålet om hvor lenge arbeidet vil vare, sier Hansen at man i utgangspunktet regner med en måneds arbeide.

– Men det er slik at vi ikke har helt oversikt over omfanget av disse arbeidene. Det kan være mer omfattende en først antatt, og omvendt også vise seg å ha mindre omfang.

Hansen sier at folk stort sett har forståelse for at også Gisundbrua må ha jevnlig tilsyn og utbedring, og at dette faktisk er et vedlikeholdsarbeide som må gjøres. Brua ble åpnet i 1972, og er altså nå 46 år gammel.

– Vi ber også bilistene vise varsomhet og ta hensyn til de som arbeider på brua i dette tidsrommet, sier byggelederen.