Gudrun Myrvang Thomassen (84) ble drept i sin bolig på Øyjord i Lenvik 20 november i fjor. Nå er tiltale tatt ut mot en 22 år gammel kvinne, som ifølge tiltalebeslutninga utsatte den eldre kvinnen for en rekke brutale voldshandlinger. Det skriver Nordlys.

- Det som er beskrevet i tiltalen er svært omfattende vold, utøvd på flere vis, sier statsadvokat Hugo Henstein til Nordlys.

Innlagt

Kvinnen er i dag innlagt på Åsgård psykiatriske sykehus i Troms. Påtalemyndigheten legger i tiltalebeslutninga ned påstand om at 22-åringen ved dom overføres til yvungent psykisk helsevern.

- Bakgrunnen for det er at vi anser henne for å ha vært psykotisk. Da er hun ikke tilregnelig og kan ikke straffes. Så har vi tvungent psykisk helsevern for tilfeller der alvorlig syke mennesker begår straffbare handlinger, og samfunnsvernet tilsier at vi må beskyttes fra nye, alvorlige handlinger, forklarer Henstein.

14 vitner

Fra påtalemyndighetens side er det stevnet inn 14 vitner.

– Det faktiske hendelsesforløpet ble kartlagt ganske tidlig. Vi har også hele tiden vært forberedt på at det ikke vil bli en ordinær straffetiltale på grunn av at hun var psykotisk. Vi har for så vidt også vært forberedt på at det vil bli påstand om tvungent psykisk helsevern. Så verken tiltalen eller reaksjonsformen kommer overraskende på oss. Jeg har også hun tatt inn over seg og vært innforstått med, sier kvinnens forsvarer, Ulf Hansen, til Nordlys.