Det var Nordlys som omtalte saken først.

Politiadvokat Thomas Rye-Holmboe holder kortene tett til brystet. Han bekrefter at politiet har fremmet et krav om heft, men nøyaktig hvilke eiendeler politiet vil ta arrest i, vil han ikke opplyse om.

- Av hensyn til etterforskningen kan jeg ikke si noe om dette nå, sier han til iTromsø.

Grovt bedrageri har en strafferamme på inntil seks år.

Politiets begjæring ble behandlet i Nord-Troms tingrett onsdag formiddag. Der var dørene lukket for pressen. Den siktede advokaten var ikke til stede under rettsmøtet.

Har oppnevnt bistandsadvokat

Mannens forsvarer, Jan Christian Kvanvik, ønsker ikke å kommentere saken. Det er dermed usikkert hvordan mannen stiller seg til den nye siktelsen. Da Tromsø-advokaten ble pågrepet i juni i forbindelse med rekordbeslaget på 66 kilo amfetamin, nektet han straffskyld.

Advokatkontoret der den siktede advokaten jobber holder nå på å avvikle virksomheten hans.

Ingunn Tøllefsen er oppnevnt som bistandsadvokat i forbindelse med bedragerisaken.

- Jeg kan ikke uttale meg om saken på nåværende tidspunkt, sier hun.

Det er fremdeles uklart om det dreier seg om én eller flere fornærmede.

Etterforsker økonomi

De to Tromsø-advokatene ble pågrepet torsdag 21. juni og siktet for grov narkotikakriminalitet, med en strafferamme på 15 års fengsel.

6. juli avslørte politiet at de to var siktet i forbindelse med amfetaminbeslaget som ble gjort på et hotellrom i Tromsø i oktober 2017. Beslaget, som besto av 66 enkilospakker med amfetamin, var det største i Troms politidistrikt noensinne, og ett av de største i landsdelen. Dopet hadde en anslått gateverdi på 33 millioner kroner.

En serbisk mann i 40-årene ble pågrepet samme dag som beslaget ble gjort. I mars ble også en Tromsø-mann i begynnelsen av 40-årene og en tysk statsborger pågrepet og siktet. Tyskeren ble pågrepet i Serbia og utlevert til Norge i april.

Yngve Myrvoll, leder for Felles enhet for etterretning, forebygging og etterforskning i Troms politidistrikt, sier til Nordlys at de to advokatenes økonomi er en viktig del av etterforskningen mot dem.