Det tror daglig leder Egil Johansen ved Nord Senja Fisk. Han har liten tro på at skiftet av fiskeriminister-rollen vil føre til store endringer for fiskeriene.

– De kommer fra samme parti, og kjører stort sett den samme politikken.

På spørsmålet om fratredelsen til Sandberg var riktig sier Johansen at en skarve fiskekjøper på nord-Senja ikke kan påregnes å ha noen formening om hva som var riktig i denne saken, men han konstaterer at Sandberg har valgt å selv fratre.

Werner Enoksen fra Berg Frp sier at han kjenner den nye fiskeriministeren godt, og at han har bedre kunnskaper om fiskerinæringen enn Sandberg.

– Jeg håper at Listhaug blir den nye nestlederen – vi trenger fremdeles noen som henne som kaller en spade for en spade.

Utover det vil Enoksen ikke komme med noen kommentarer.

Ida Gårseth Hov som er medlem i Lenvik Frp sier til Folkebladet sier at hun har tro på at Harald Tom Nesvik vil kunne gjøre en bra jobb som fiskeriminister.

Har lang bransjeerfaring

– Nesvik har lang yrkeserfaring innen fiskeribransjen, og jeg tror at vi her får en minister som vil ha en ryddig opptreden.

Om Sylvi Listhaugs kandidatur som ny nestleder sier hun at Frp i Troms ikke vil være lei seg om hun får dette vervet.

– Sylvi er først og fremst en tydelig stemme som vi trenger i Frp, så vi får se om hun blir nestleder sammen med Kjetil Solvik Olsen.

Hov tror at Sandbergs sorti nå vil sørge for at man nå får ro i Frp-leiren.

– Og det trenger vi også – nå skal det bli fint å kunne ha full fokus på politikken vår i tida framover.

– Hver sin periode med uro

Fisker Rolf Bjørnar Tollefsen fra Husøy har god tro på at Harald Tom Nesvik vil gjøre en god jobb som fiskeriminister.

– Han har lang erfaring innen fiskerinæringa, og særlig oppdrettsnæringa kjenner han godt til.

Tøllefsen har ingen formening om Sylvis Listahugs eventuelle inntreden som nestleder i Frp.

– Vi har jo sett Ap hadde sin tørn med Giske, og KrF med Skei Grande. Topppolitikere blir jo kikket etter i kortene hele tida, og det er jo noe de egentlig må tåle.

VIL HA LISTHAUG SOM NESTLEDER: Werner Enoksen fra Berg FrP mener partiet trenger en nestleder som fremdeles kaller en spade for en spade. Foto: Carina Hansen