Etter et møte i politirådet, sier kommunen seg fornøyd med organiseringen av polititjenestene. Dette i kontrast til en sterk bekymring fra samme hold etter en sentralisering under politireformen. Flere lokalkontor er lagt ned og i Midt-Troms lensmannsdistrikt vil hovedsetet for politiet bli på Setermoen med Andreas Nilsen som regionlensmann og sjef for Midt-Troms lensmannsdistrikt.

Politiet leverer

– Vi er fornøyd med organiseringen av tjenesten slik vi har fått den forklart i teorien, sier ordfører Bernhardt Halvorsen.

– Men kontormessig har det blitt dobbelt så langt for publikum til Setermoen i forhold til Salangen, legger han til.

Ordføreren viser til en episode i sommer der politiet var på plass og hjelpsom fra første stund.

– Så langt er vi fornøyd med jobben politiet gjør og hittil synes vi at de har utført jobben veldig godt. De ansatte gjør jo så godt de kan men det er jo et spørsmål om de har de resursene som trengs, sier ordføreren.

Blant annet viser han til at avstandene er blitt lengre enn tidligere.

Organisering

Alle sivile tjenester som pass, sivilrettslige- og utlendingssaker er lagt til kontoret i Bardu. Når nye lokaler er på plass, skal også vanlige polititjenester flyttes til Setermoen.

I den nye organiseringen vil kontorene på Ibestad, Bardufoss og Balsfjord fortsatt bestå. Tjenesten er nå delt inn i fire seksjoner for etterforsking, patruljetjeneste, forebygging-etterretning og sivilseksjonen.

– Blir enda bedre

– Vi prøver å gjøre så godt vi kan men mye tid går med til omstillingen, forteller lensmann Andreas Nilsen i Midt-Troms lensmannsdistrikt.

For tiden jobbes det med og rekruttere folk inn i faste stillinger som til nå har vært betjent med vikariater. I tillegg har distriktet fått to nye stillinger i år.

– Når dette er på plass vil vi levere enda bedre tjenester. Jeg vil tro at en kommune som Lavangen opplever at de har fått flere tjenester fra politiet enn tidligere og det er jo bra, sier lensmannen.

Ordfører i Lavangen er fornøyd med tjenesten politiet leverer etter at den omstridte politireformen nå setter seg. Foto: Ulf Antonsen