Ønsker seg mer enn bare nye rekkverk

På onsdag startet Statens vegvesen opp arbeidet med å få på plass nye rekkverk på vegen ved Tungeneset i Berg kommune., samt rekkverk som er ødelagt i vegen ned til Bergsbotn. Men Geir Svendsen som er leder i bygdelaget Havdønn er på ingen måte fornøyd med at det bare er rekkverkene som nå repareres.

NYE REKKVERK Settes opp: Statens Vegvesen startet på onsdag opp med å få på plass 4-500 meter rekkverk som er ødelagt etter snø-og steinras på veiene i Berg. De nye rekkeverkene settes opp både langs veien mellom Steinfjord og Ersfjord, og på veien ned mot Bergsbotn.   Foto: Privat

nyheter

– Joda, det jo vel og bra det, og det er et arbeid som egentlig burde ha vært gjort for lenge siden, spør du meg. Men det blir altså ikke gjort noe med det som er årsaken til at rekkverkene forsvinner – nemlig steinras og snøras.

Løser ikke hovedproblemet

– De åpne veipartiene vi har uten rekkverk her er jo sekundærproblemet, og ikke hovedproblemet med denne veien. Både på vårparten og på høsten der det skifter mellom mildvær og frost er det slik at man nesten kjører med blikket opp fjellsida hele veien når man kjører forbi.