Det var nok mange som sperret opp øynene til morrakaffen da et skip snudde nærmest i fjæra innerst i fjorden i Lavangen. Etter hvert la skipet med navnet «Hanse Explorer» seg til lengre ute på fjorden mens de landsatte folk fra en gummibåt på flytebrygga til Lavangen båtforening. Et titalls gjester med kostbare fotoapparat steg inn i en ventende minibuss.

Til ulvene

Vi skal med til Polar Park for å hilse på ulvene med vår gjester, sier en smilende Hans Jæger på klingende dansk og med logo til Eyos Expeditions på jakken.

Selskapet har ni større luksuriøse skip som kan chartres til eksotiske turer verden over. Han forteller at skipet som er av isklasse 6 tilsvarende de nye hurtigrutene, kommer fra en to ukers ekspedisjon i arktiske strøk nærmere bestemt Svalbard, Bjørnøya og Finnmarkskysten.

For enhver pris

Med kun ti gjester om bord og et mannskap på 16 personer sier det seg selv at dette er high-end turisme for velbeslåtte som bestiller tur uten at prisen betyr så mye, noe Jæger nikker bekreftende til.

Han avslører for øvrig stor kjennskap til regionen siden han har bodd på Setermoen. På hjemmeside kan man lese at skipet brukes så vel til dykkerturer til Melanesia som til cruising i norske fjorder og til oppslukende, intime ekspedisjoner til de mest avsidesliggende strøk på planeten.

LANDET: Velbeslåtte turister landet på brygga i Lavangen søndag ettermiddag Foto: Ulf Antonsen