Folkebladet har flere ganger skrevet om Majeed Hasan Abdullah og kona Khalida Abdulqader med deres tre multifunksjonshemmede barn.

Etterlyser svar fra UDI

Foreldrene er plassert på asylmottaket i Salangen og barna bor i Lenvik. Agovic-Nordaas er klar på at han ikke vil gi seg i arbeidet med å forene familien.

– Nei, jeg har sendt e-poster til UDI for å få klarhet i hvem som har ansvar i denne saken. Er det Lenvik kommune der barna er plassert eller er det Salangen kommune der foreldrene er plassert? Må kommunen fatte et administrativt eller politisk vedtak for å få i gang en prosess slik at de kan bo på samme sted? Dette må vi ha svar på. Men det har nå gått flere uker uten at jeg har fått svar fra UDI, sier Agovic-Nordaas til Folkebladet.

– En prekær situasjon

– Jeg har også vært i dialog med rådmann Bjørn Fredriksen. Han er også opptatt av å få avklaringer i saken. Men vi er enige om at det ikke er mye vi kan gjøre før vi har fått svar fra UDI. Derfor er denne saken nå satt litt på vent. Men det betyr ikke at jeg har gitt opp. Dette er ikke holdbart, vi har en prekær situasjon der en familie er splittet mot sin vilje, sier han.

– Om det ikke kommer en avklaring vil jeg fremme en interpellasjon i kommunestyremøte i september. Da blir det opp til kommunestyret eller ordføreren om en ønsker å ta opp saken til behandling. Setter over halvparten av representantene seg imot en behandling kommer vi ikke langt, sier han.

– Du tenker at Lenvik kommune bør ta et ansvar i denne saken?

– Ja, jeg synes det. Vi er den største kommunen og barna bor her. Derfor bør Lenvik kommune ta et ansvar, svarer Agovic-Nordaas.

SPLITTET: Majeed Hasan Abdullah og kona Khalida Abdulqader måtte flytte fra de tre multifunksjonshemmede barna deres. Foto: Morten Dokka