Båten ble etter overlevering satt i drift på Wilsgårds lokalitet i Durmålsvika i Lenvik kommune.

Ifølge rapportene fikk Wilsgård allerede første dag etter at båten ankom lokaliteten gode tilbakemeldinger fra medarbeiderne som bruker båten.

Godt verktøy

Båten er bygget med et romslig rorhus med førerstol, pantry og sofagruppe, og har i tillegg et stort dekkshus som inneholder garderobe/tørkerom samt WC.

– Med gode fasiliteter for folk og utstyr, blir «Ruben» et godt verktøy i det daglige arbeidet, heter det.

«Ruben» er bygg nummer 148 fra Grovfjord Mek. Verksted og er en enskrogsbåt i aluminium med hoveddimensjoner 12,5 ganger 5,5 meter. Den er utstyrt med en Palfinger stasjonær kran på 9,5 tonnmeter, to capstaner på 3 tonn, 3,5 tonns vinsj samt hydraulisk HT vasker.

Hovedmotoren fra Nogva yter 300 hestekrefter, som gir båten en toppfart på om lag 10 knop.

«Ruben» er Wilsgårds tredje enskrogsbåt, og totalt båt nummer fem som Wilsgård henter ut fra Grovfjord.

Har 116 ansatte

Wilsgård Fiskeoppdrett AS er morselskap i konsern og drifter 10 matfiskkonsesjoner, settefiskanlegg i Kåfjord i Nord-Troms, slakteri og foredling i Torsken. I Torskensenteret har de praksisbase for Senja Videregående skole. Til sammen er det 116 medarbeidere i Wilsgård.

Wilsgård Fiskeoppdrett AS er lokalisert i Torsken og har produksjon i henholdsvis Torsken, Berg, Lenvik, Ibestad og Karlsøy.

Grovfjord Mek. Verksted AS er Norges største produsent av arbeidsbåter i aluminium. Siden år 2000 har vi levert nærmere 122 båter til oppdrettsnæringen, til kunder over hele landet.

Daglig leder Fredd Wilsgård (t.v) var fornøyd med å kunne overta en ny båt fra daglig leder Bård Meek-Hansen ved Grovfjord Mek. Verksted. Foto: Grovfjord Mek. Verksted