I januar var hobbyfotografen Kim Jenssen på fotografering på Tungeneset på Senja. Som så mange andre plasser ved vann og sjø rundt om i landet hadde Tryg utplassert en livbøye der for å berge liv dersom uhellet skulle være ute. Mens Jenssen fotograferte merket han seg at livbøyen var borte fra der den pleide å henge.

– Først tenkte jeg at kanskje det var tatt bort for vinteren, men samtidig synes jeg det virket rart at man gjorde det isåfall. Det er jo ikke normalt å ta den bort, sier Jenssen.

Tiden gikk. Da Jenssen igjen besøkte Tungeneset forrige helg var livbøyen fortsatt borte.

– Ikke sjangs å berge uten livbøye

– Jeg synes det er bekymringsfullt at det ikke er noen livbøye der med tanke på hvor mange turister og folk som ferdes der daglig, sier han, og peker på at det er svært bratt ned fra berget og djupt i havet.

– Om folk faller i havet utfor der så har man nesten ikke sjangs til å berge dem uten en livbøye å hive ut til dem, sier han.

Da han kom hjem la Jenssen ut et innlegg på Facebbok hvor han etterlyste livbøyen og spurte om noen visste hvorfor den var tatt bort og hvem man kunne ta kontakt med for å få en ny på plass. Han fikk ingen svar på hvor den gamle var, men det tok ikke lang tid før Jørgen Engenes i Tryg tok kontakt med Jenssen.

Får ny

– Han sa at vi selvsagt skulle få en ny livbøye til Tungeneset. Vi skal attpåtil kansje få to, smiler Jenssen.

Fredag skal Jenssen hente livbøyene hos Tryg på Finnsnes og vil etter hvert plassere dem ut på Tungeneset.

– Vi skal sette opp en der den forrige sto, og om vi får en til så tenkte vi å sette opp den nedenfor dammen slik at man slipper å springe helt bort til den andre om uhellet er ute, sier Jenssen.

Han er glad for at det ordnet seg.

– Det er veldig greit å ha den tryggheten og muligheten til å kunne berge noen om uhellet er ute, sier Jenssen.

Jørgen Engenes er daglig leder ved Tryg på Finnsnes, og roser Jenssens initiativ.

– Jeg var ikke klar over at det manglet en livbøye ute på Tungeneset, så da jeg så Jenssens innlegg på Facebook tok jeg kontakt med han.

– Jeg synes det er kjempeflott at Jenssen engasjerte seg og tok tak i saken. Livbøyen er viktig å ha på plass. Den har vært med på å berge mange mennesker rundt omkring i landet, sier Engenes.

Trygghet: – Det er veldig greit å ha den tryggheten og muligheten til å kunne berge noen om uhellet er ute, sier Kim Jenssen. Foto: Kim Jenssen