Av de 6.000 elevene som har blitt inntatt har 5.918 av dem ungdomsrett, hvorav 5.659 er ungdomsrettsøkere fra Troms og resterende 259 er gjesteelever fra andre fylker. Voksenrett og fullføringsrett inkluderer også i inntaket.

381 søkere har fått tilbud i det andre inntaket. Det inkluderer søkere som sto på ventelista under første inntak, og for søkere med voksenrett og fullføringsrett som ikke var med i det første inntaket.

– Det første inntaket viste 6.100 inntatte elever. At tallet nå er gått ned, skyldes at noen har fått tilbud ved privatskoler, noen skal reise på utveksling for å ta et skoleår i utlandet, noen har fått læreplass, mens andre har fått tilbud i andre fylker, skriver fylkesråd for utdanning, Roar Sollied (V) i en pressemelding.

Godt over halvparten tatt inn på førsteønske

Av alle søkere til videregående skole er det hele 93 prosent som kom inn på førsteønsket deres. Roar Sollied, fylkesråd for utdanning synes det er svært gledelig og påpepeker at dette er en økning fra 90,4 prosent i første inntak.

– Tallene kan tyde på at dimensjoneringen er bedre. Vi er fortsatt i prosess, så det er viktig at elevene bekrefter plass eller ventelisteplass i tide for å beholde prioritert ønske, melder fylkesråden for utdanning i pressemeldingen.

Svarfrist

Kommunikasjonssjef Knut Are Mortensen legger til i pressemeldingen at svarfristen for de som har blitt tilbudt skoleplass eller ventelisteplass er 29.juli.