Troms

NRK Troms skriver at Jan Henry T.Olsen bisettes i dag i Tromsø. Han var tidligere fiskeriminister og fylkesordfører i Troms. De siste årene har han vært rammet av demens, og døde 62 år gammel.

En 30 år gammel mann er tiltalt for innbruddene i Tromsø i fjor sommer og februar i år. Les mer.

04.27

En stor sort hund er funnet i Diamantveien i Kroken i Tromsø. Politiet ber eieren kontakte politiet, skriver de på Twitter.

00.01

Politiet gjennomførte trafikkontroll på Silsand, hvor de utførte dokument og promille. Det ble foretatt 21 kontroller, og det var ingen reaksjoner. Det melder politiet på Twitter.

Finnmark

04.45

Politiet melder om en løs hest som løper langs Aronnesveien i Alta, og lurer på hvem som er eieren. Det meldes på Twitter.

Nordland

13.19

Politiet har avholdt laserkontroll i Setvikdalen på Meløy. To førere fikk forenklede forelegg, og en fører fikk førerkortet beslaglagt. Han hadde kjørt i 124 km/t i en 80-sone. Det melder politiet på Twitter.

13.04

Patruljen har avholdt promillekontroll på Velvestad. En fører blir anmeldt for promillekjøring (lavpromille). Føreren var en mann i 70-årene. Det medler politiet på Twitter.

12.51

I Sandnessjøen har politiet stanset en bil der fører ikke hadde gyldig førerkort Mannen var i 80-årene og blir anmeldt. Det skriver politiet på Twitter.

01.23

UP hadde måling av MC i Vesterålen på Riksvei 951. Farten var først målt til 129 km/t i en 60-sone, men føreren ble ikke stanset for kontroll. Senere ble farten til føreren målt til 170 km/t i 80-sone, men forfølgelsen ble avbrutt og MC-føreren ble borte for politiet. Etterhvert kom føreren tilbake mot UP sin bil som sto parkert. Føreren kjørte inn i politibilen, og måtte dermed til sykehuset. Føreren fikk beinbrudd, og det ble senere kjent at vedkommende er en kjenning av politiet fra tidligere. Vedkommende har ikke førerkort, og politiet har mistanke om ruskjøring og falsk skilt på MC. Det melder politiet på Twitter. Les mer.

Norge

Den tidligere Frp-politikeren Karin Woldseth er kastet ut av Europarådets parlamentarikerforsamling fordi hun har drevet lobbyvirksomhet for Aserbajdsjan. Les mer.

Mannen som i fjor ble pågrepet etter en storstilt leteaksjon i Feiring i Akershus, er tiltalt for å ha knivdrept kona i psykotisk tilstand natten i forveien. Les mer.

En kvinne, en mann og ett barn er sendt til sykehus etter en bobilulykke på fylkesvei 50 i Sogn. Les mer.

Flere personer havnet i vannet under en slåsskamp ved Oljemuseet i Stavanger. Les mer.

Verden

Radiojournalisten Joey Llana (38) ble fredag skutt og drept på vei til jobb på Filippinene. Journalisten var kjent for å rette kritikk mot lokale politikere. Les mer.

Sør-Koreas avsatte president Park Geun-hye ble fredag dømt til åtte års fengsel blant annet for å ha tatt imot bestikkelser fra landets etterretningsbyrå. Les mer.

Åtte personer er bekreftet døde og flere er savnet etter at en turistbåt kantret og sank i Missouri i USA torsdag, opplyser politiet. Les mer.

En mann i 30-årene ble natt til fredag skutt og drept av politiet i Norrköping i Sverige etter en «uspesifisert nødsituasjon». Les mer.