– Det ble for dårlig sikt når jeg skulle komme meg ut av avkjørselen min på grunn av det høye gresset. Det forteller Johansen selv på telefon til Folkebladet.

Traktor og fôrhøster

Det var en mann med tynnslitt tålmodighet som denne uken tok egen traktor og fôrhøster fatt for å få bukt med problemet.

– Vanligvis kommer de jo rundt Sankthans, men nå er vi i slutten av juli uten å ha sett noe til klipperen. Dette har jeg gjort en gang før, og da kom ikke vegvesenet i det hele tatt i løpet av sommeren. Nå orket jeg ikke å vente lenger. Jeg brukte min egen traktor og fôrhøster som ellers står til pynt her, forteller Johansen.

Den nye gøfteklipperen forteller at hans tjenester etter hvert har blitt svært så etterspurt på yttersiden av Senja.

– Jeg har klipt hos de nærmeste naboene på Lutnes i Bergsbotn sånn at det skuille bli litt skikelig her. Nå har de begynt å ringe og be meg om å komme og klippe lenger inn i fjorden også, men det gidder jeg ikke, ler Johansen.

Ikke sommerjobb

For selv om det gjør seg med nyfriserte grøftekanter, så er han ikke ute etter ny sommerjobb.

– Nei, jeg har nok å gjøre ellers. Jeg jobber jo på grafittverket, så grøfteklippinga får vegvesenet ta seg av, konstaterer han.

Nå mener han at jobben han har gjort burde holde til vegvesenet kommer og tar resten.

– Nå ser det bra ut, og det burde holde til de kommer utover og tar det selv. Forhåpentligvis blir det ikke så lenge til, sier Johansen.

Smalt til

Hans Peder Myrli i Statens vegvesen forteller at det er den plutselige veksetn som har gjort at man nå ligger litt bak skjema.

– Alt skjedde så plutselig. Vi hadde en stillstand med lite vekst i vår, også kom plutselig alt på en gang, og da ble det vanskelig å rekke over alt. I tillegg har vi bare èn maskin, så da tar det litt tid. Men vi prøver selvfølgelig å komme oss à jour nå, lover han.

Johansen på sin side håper han slipper å vente særlig lenger, og sier at det ser lovende ut.

– Klipperen skal ha blitt observert her ute i dag, så da ser det jo lovende ut. Vi får bare håpe at de ikke setter den fra seg her til pynt før de tar ferie, avslutter Johansen.

GRØFTEKLIPPING: Den plutselige veksten og det høye gresset gjorde at Karl-Olav ikke klarte å vente på vegvesenet. Sånn ser veien i Bergsbotn ut nå. Foto: Privat