Våren 2014 etablerte Reidar og Linda Røkenes sin egen bedrift på Tennevoll i Lavangen. Det var det første mikrobryggeriet i Troms. I tillegg startet de opp en pub i lokalene.

Skal avvikle bryggeriet

Men nå er det slutt. Regnskapstallene for 2017 taler for seg. Inntektene i gikk ned med over 700.000 kroner og bedriften gikk på et underskudd på over 200.000 kroner, og egenkapitalen er tapt.

– Hovedårsaken til at inntektene gikk ned i 2017 var at vi hadde lite aktivitet i puben. Det skjedde mye i fjor, blant annet la vi ned puben. Men vi blir å avvikle bryggeriet også. Vi ser nå på andre løsninger, sier Reidar Røkenes til Folkebladet.

– Du har tidligere sagt at dere vurderte å flytte virksomheten til Narvik. Er det aktuelt nå?

– Det kan være aktuelt. Men ingenting er spikret så langt, svarer han.

Mangler drosje i helgene

– Årsaken til at vi legger ned er sviktende omsetning. Det er et for lite marked i Lavangen. Og det er klart at en av hovedgrunnene er også at det ikke er tilgang på drosjer i Lavangen i helgene. Du kan ikke drive utested om folk ikke har mulighet til å komme seg hjem når det stenger. Det går bare ikke, sier Røkenes.

– En annen årsak er butikkmarkedet. Det foregår en stor forskjellsbehandling på små og store leverandører. Vi blir priset helt ut, de legger seg på bortimot 50 prosent avanse. Da selges det ikke. Folk betaler ikke over 50 kroner for 0,3 liter øl. Slik jeg ser det er butikkmarkedet dødt. Jeg tror mange kommer til å ramle ut av dette markedet etter hvert. Det kommer nok folk til å merke på utvalget de neste to årene. Det er jo litt pussig at de ligger på under 20 prosent avanse på industriøl mens de tar 50 prosent avanse på øl fra mikrobryggerier, sier han.

– Det er jo synd at vi ikke kan drive videre. Vi har lagt ned masse arbeid og tapt massevis av penger på denne satsingen, sier Røkenes.