For noen dager siden var Tommy Schanke Hansen sammen med flere besøkende turister fra Mefjord Brygge på fisketur. Blant tuistene kunne man finne Tony fra Ungarn.

– Tony bruker å være på besøk her på Senja hvert år for å fiske, men aldri har han fått en fisk som denne. I tillegg at det var en laks han dro opp var helt utrolig, det er uhyre sjeldent å få på stang her på havet, sier Hansen til Folkebladet.

Tony fikk ikke hvilken som helst fisk. Mannen fra Ungarn dro opp en 14 kilo tung laks, og det på stang.

– Dette var første gang han noensinne har fått en laks, og første gang han hadde fått en fisk av denne størrelsen. Det var et stort øyeblikk, og han var veldig stolt, sier Hansen.

Verken Tommy Schanke Hansen eller noen av de andre ved Mefjord Brygge har hørt om noen som har fått laks fra havet. Første gang noen besøkende tuister ved bryggen har fått laks på stang var i år.

– Helt siden 2006 har vi ikke vært vitne til at noen har dratt opp en laks med stang fra havet, informerer Hansen.

Hadde tenk å avslutte fisketuren når Tony plutselig kjente napping på stanga

– Vi hadde vært ute å fisket, så skulle vi akkurat til å avslutte. Plutselig sa det bare bang i snøret, så vi dro den opp, og fikk runde øyer da vi så hva han hadde fått på stang. En laks av en enorm kaliber. 14 kilos laks på stang fra havet, det er meget imponerende, sier Tommy Schanke Hansen.