Nå kommer russevarmen!

Været kan bli riktig fint de neste par dagene, dersom havtåka holder seg unna.

SOL: Det kan bli sol og gode temperaturer de neste par dagene.   Foto: FOTO: Erik Johansen / NTB scanpix

nyheter

Høytrykk over Kola kan bringe gode temperaturer til Midt-Troms. Meteorologen Eirin Arnesen på Meteorologisk institutt i Tromsø forteller at i løpet av mandag og tirsdag skal høytrykket legge seg gradvis over fylket.

– Høytrykket over Kola kan gi gode temperaturer og fralandsvind. Likevel ser det ut til at det henger igjen en risiko for lave tåkeskyer langs kysten. Det medfører at det blir usikkerhet rundt temperaturene. Temperaturen kan komme opp i 20 grader, men tåka kan medføre at temperaturen synker med åtte til ti grader, forteller Arnesen, og legger til at den eventuelle tåka kan lette utover dagen på tirsdag.

Se alltid oppdatert lokalvær og fra dag til dag her

På innlandet er det en liten risiko for skyer, men sjansen for at det blir rundt 20 grader er stor.

Onsdag ser ut til å bli den varmeste dagen denne uka, forteller Arnesen, På innlandet er det meldt skyfritt, og temperaturen vil ligge mellom 20-25 grader.

– Langs kysten blir fralandsvinden kraftigere, som vil si at det er større sjanse for at havtåka letter, og det ser ut til at det blir over 20 grader på onsdag,

– På torsdag ser det ut til at det kommer et lavtrykk, som kan gi regn og lavere temperaturer. Tirsdag og onsdag ser ut til å bli de fineste dagene, sier Arnesen.