Han har egentlig utdannelse som lærer, noe han også har vært både i Tromsø og på Finnsnes. Han har også vært engasjert av Troms Fotballkrets som sonetrener for et av kretsens damelag for noen år siden. I 2011 ble han tilsatt i jobben som daglig leder ved Lenvik frivilligsentral, en jobb han har hatt siden da. Lenvik frivilligsentral ble etablert i 1991, og Tommy har altså jobbet her de siste syv årene.

Retro

Men nå er det slutt i den spesielle jobben 44-åringen har hatt de siste årene - i hvert fall foreløpig.

– Jeg vet at noen lurer på hva vi driver med i frivilligsentralen på Finnsnes. Dette er en arena som skal bidra til at mennesker i en sårbar livssituasjon skal få et mer meningsfylt liv, med bedre livskvalitet. Det kan dreie seg om flyktninger, rusavhengige, eldre og også barn. Tommy forteller at den nye bruktbutikken Retro, som frivilligsentralen har etablert, er blitt en populær arena for de som søker hjelp og støtte, men også for de som ønsker å fylle hverdagen med noe mer meningsfylt. Her får de jobb og samvær med andre kreative og entusiastiske mennesker i et varmt og inkluderende miljø. Tommy sier at dette er ressurssterke mennesker, men de har ikke arenaer der de passer inn. Han innrømmer at det ikke blir lett å ta farvel med denne spesielle arbeidsplassen der arbeidet har vært å gi hjelp til mennesker som trenger veiledning i livet.

– Vondt å dra

– For meg blir dette så rart det kan føles som en slags psykologisk dødsprosess inni meg. Nå er det snart slutt på den sterke nærheten jeg har hatt til helt spesielle mennesker, og det gjør meg faktisk vondt å dra. En veldig fin og viktig del av mitt liv er over.

Tommy fortelller at han i slutten av august drar ned til Kurdistan, der han også skal jobbe for en organsisasjon med mennesker som trenger hjelp. Han har ennå ikke fått noen kontrakt, men er helt sikker på at han den vil være i orden med det første.

– Kurdistan er jo et konfliktfylt område og krever nok mye av de som jobber der. Samtidig er jeg veldig spent på å få se på verden med andre øyne enn det vi gjør oppe i Nord-Norge. Vi vet jo at samfunnet i dag er blitt kjøligere, og at stadig flere trenger hjelp.