Dermed vil det på første trinnet på vg1 Naturbruk være på totalt 70 elever kommende skoleår, opplyser Fylkesråd for utdanning i Troms, Roar Sollied (V) i en pressemelding.

Om ett år vil disse elevene konkurrere om blå og grønne retninger på vg2. Det var til sammen 86 primærsøkere til vg1 Naturbruk på Senja. Kapasiteten ble så sent som i fjor økt til 60 plasser.

– Vi har en gledelig oppgang i søkertallene på Naturbruk år for år. Skolested Gibostad har allerede flere elever enn hva de hadde med EL og TIP i tilbudsporteføljen. Med den økte kapasiteten på Naturbruk vil vi i større grad sikre søkning på de forskjellige vg2-tilbudene om ett år, samtidig som tilbudene vil sikres bedre oppfylling, sier en fornøyd fylkesråd for utdanning, Roar Sollied (V), som også takker skolen for fleksibel innstilling til å avhjelpe situasjonen.

Først inntak til videregående utdanning er ferdig nå, men elevene må holde svarfristen 15. juli, for det er fortsatt venteliste.

OPPGANG: – Vi har en gledelig oppgang i søkertallene på Naturbruk år for år, sier Fylkesråd for utdanning i Troms, Roar Sollied (V). Foto: Amund Hansen