Daglig leder Hege Lian er vant til at bedriften hennes tjener gode penger, men fjoråret tok kaka. En omsetning på over en kvart million kroner er ikke dagligdags for noen bedrifter. Få bedrifter i Målselv er i stand til å slå tallet på 252 millioner kroner.

– Rekorden kommer som et resultat av sinnsykt mye spreke og sporty folk som heller vil farte rundt på småveier i Nord-Norge enn å reise til Gran Canaria, sier Lian.

Annerledes kunder

Det hun sikter til er en annerledes og ny kjøpegruppe av bobiler enn det hun har vært vant med.

– Vi har fått toppturfolk, fritidsfolk og hundefolk, altså mer aktive folk, som ny kjøpegruppe. Vi selger solcellepanel til alle bilene, og det er et tegn på at kundene ikke vil stå i ro på en campingplass, men farte dit de selv vil. Folk ønsker i større grad å feriere i eget land, sier Lian.

Planlegging og forberedelser

Men ny kjøpegruppe er ikke hele hemmeligheten bak salgssuksessen i fjor.

– Det meste handler om planlegging og tilrettelegging. Blant annet får vi flere klargjorte enheter fra fabrikken nå enn tidligere. Det frigjør kapasitet hos oss i høysesongen. Det er veldig mye å hente på god planlegging og forberedelser, sier Lian.

Større plass

Hvor mye større Lian’s kan bli avhenger mye av om de får bygge det planlagte nybygget sitt på andre siden av E6 på Andslimoen. For å kunne gjøre det må det eksisterende bygget selges, og her er stridens kjerne. Lian har kjøpere, men det er folk som ønsker å etablere småhandel i bygget. Det har politikerne i Målselv sagt ikke skal foregå på Andslimoen, men derimot på Andselv. Andslimoen er stedet for storhandel og industri, bestemte politikerne i forbindelse med den store areal- og lokaliseringsprosessen som ble gjennomført i kommunen for noen år siden.

– Jeg kan ikke se at å åpne opp for småhandel på Andslimoen skal kunne gå ut over Andselv. Og så er det jo slik at har man gjort et dumt vedtak, så må man kunne gjøre et nytt et. Det er ingen tvil om at hvis vi hadde fått større plass, så ville vi ikke bare kunne utnytte vårt potensiale på en langt bedre måte, men også kunne utvikle oss i flere retninger, sier Lian.

Saken ligger nå hos politikerne. Spørsmålet blir om politikerne vil godta den omreguleringen Hege Lian ønsker.

Tromsø-etablering

Lian har også planer om å etablere en salgsavdeling i Tromsø. Dels fordi hun føler at hun ikke kan betjene et økende marked med de plass- og kapasitetsproblemene hun begynner å få på Andslimoen.

– En etablering i Tromsø er en konsekvens av utviklingen i markedet, men jeg tror bestemt at vi ville kunne betjene et større marked med bedre plass her på Andslimoen, sier Lian.

Lian har kikket på bygg og eiendommer og har også vært i kontakt med megler i Tromsø.

Etablerer: Hege Lian kan komme til å etablere en avdeling i Tromsø hvis hun ikke får bygge nytt og større på Andslimoen. Byggeplanene er avhengig av at hun får solgt eksisterende bygg til småhandel. Foto: Jan-Erik Bergstad