Forslaget til detaljregulering for Brenneset boligfelt åpner opp for inntil 160 boenheter. Det opplyser leder for utvalg for miljø og forvaltning i Lenvik kommune, Louis S. Edvardsen (H).

– Her legges det opp til ulik bebyggelse i form av både eneboliger og boligblokker. Vi har valgt å legge opp til tett bebyggelse med høy utnyttelsesgrad i selve byggeområdet, og så lar vi heller et større friområde rundt stå uberørt, sier Edvardsen.

I randsonen

På det naturskjønne området, hvor det i sin tid var planer om å realisere den mye omtalte Torskelandsbyen, er planen å legge til rette for totalt 12 tomter til eneboliger. Det i seg selv gir potensielt 36 boenheter ettersom det vil være mulig å bygge to utleieenheter per bolig. Edvardsen er ikke i tvil om at hustomtene er etterlengtet.

– Jeg har i hvert fall fått mange forespørsler om når disse tomtene blir lagt ut.

I forslaget til detaljregulering er det foreslått at de 12 hustomtene plasseres i randsonen ned mot havet. Edvardsen påpeker at det kun vil være friområde mellom hustomtene og fjæra, og sågar at de fleste tomtene ligger bare omlag 20 meter fra fjæra.

– Det er veldig attraktive boligtomter, og jeg forventer at det blir rift om disse.

– Hva med hundremetersbeltet?

– Det går bra. Her er det slik at når dette området skal utvikles, så er det begrenset hvor mye unna havet vi klarer å trekke det. Det er også grunnen til at tomtene til eneboligene er plassert i randsonen og området for blokkbygg er lagt mot midten — på den måten sikres alle havutsikt, sier Edvardsen.

Når det gjelder blokkutbygging ser høyrepolitikeren for seg flere muligheter, der én kan være at eksterne aktører kommer inn og tilbyr konsepter for ulike områder.

Ut på høring

– Men det er selvfølgelig ikke konkludert noe om hvordan ting skal gjøres, for først og fremst nå er det reguleringsplanen som er viktig, sier Edvardsen.

Utvalg for miljø og forvaltning har nylig gitt tommel opp til detaljreguleringsforslaget for Brenneset boligfelt. Ståa nå er at forslaget skal legges ut til offentlig ettersyn.

– Vi får se om konseptet blir som foreslått, eller om det er behov for omarbeiding dersom det kommer inn innspill. Jeg regner uansett med at planen kan sluttbehandles utpå senhøsten, sier Edvardsen.

– Når kan man vente at hustomtene blir lagt ut for salg?

– Jeg regner med at vi skal kunne si noe helt konkret om det tidlig i 2019.

Lenvik kommune har allerede investert en god del i infrastruktur i området, både i form av opparbeiding av vei og vann. Dette kom på plass før planene om Torskelandsbyen ble skrinlagt.

– Det er investeringer som ble gjort flere år tilbake i tid, så da er det jo greit at vi nå kan få noe tilbake for dette.

Det er nokså lenge siden sist det ble lagt til rette for et kommunalt boligfelt i sentrum. Edvardsen opplyser at det sist skjedde for omlag 20 år siden da Granlia boligfelt på Finnsnes kom på plass.

– Det er veldig sjelden at vi har områder som dette i kommunal regi.

Planforslag: Slik ser forslaget til detaljregulering for Brenneset boligfelt ut. Foto: Lenvik kommune