– Det skjer veldig sjeldent at noe slikt kommer for salg. For investorer gir dette store muligheter, sier rådgiver for næringseiendom i Tiger Eiendomskompetanse, Kåre Hansen.

Han sikter til at to store sentrumsgårder som ligger rett ved siden av hverandre midt i sentrum av Finnsnes nå er lagt ut for salg. Både Storgata 21 på 1654 kvadratmeter og Storgata 19 på 1124 kvadratmeter ble lagt ut for salg onsdag denne uken.

Tre og fire etasjer

Storgata 21 har fire etasjer inkludert en stor kjeller som strekker seg under fortauet.

STORT POTENSIALE Rådgiver for næringseiendom i Tiger Eiendomskompetanse, Kåre Hansen, sier eiendommene har stort potensiale.

– I tredje etasje av Storgata 21 er det et tannlegekontor med tilknyttet støttetjenester som leier lokaler i dag. Resten står tomt, forteller Hansen.

Rett ved siden av, i Storgata 19, er det tre etasjer.

Hansen sier eiendommene har stort potensiale for en eventuell kjøper ved at blant annet tredje etasje om ønskelig kan gjøres om til boliger, og ved at man kan kjøpe begge eiendommene og slå de sammen.

– Begge sentrumsgårdene har samme eier. Om noen ønsker å kjøpe begge eiendommene samlet så kan de det, men eiendommene kan også selges hver for seg, sier Hansen.

Stått tomt lenge

Næringseiendommenes 1. og 2. etasje har lenge stått tomt med nakne vinduer ut mot Storgata. Hansen sier eieren nylig har arvet eiendommene, men ønsker å konsentrere seg om andre eiendommer hun eier og har derfor valgt å legge dem ut for salg.

Hansen sier Finnsnes er en by i vekst og at markedet for næringseiendommer i sentrum har tatt seg opp.

– Det er stor vekst på Finnsnes og det skjer veldig mye. Nå har vi nettopp lagt dette ut, og det blir spennende å se hvordan interessen blir, sier han.

Næringseiendommene er fra 1965. Storgata 21 har en prisantydning på 5,9 millioner kroner, og Storgata 19 en prisantydning på 4,9 millioner kroner.