I forbindelse med ny kontorstruktur for NAV her ei lokalt oppnevnt arbeidsgruppe bestående av lederne fra NAV-kontorene i Gratangen, Lavangen, Salangen, Dyrøy og Bardu levert en sluttrapport. I tillegg har det vært med representanter fra de ansatte

Arbeidsgruppa ble delt

De har vurdert fordeler, ulemper og risiko ved tre modeller i Indre Sør -Troms:

1. Ett kontor for hele Indre Sør-Troms.

2. Ett kontor med avdelingskontor.

3. Beholde dagens struktur.

Arbeidsgruppa ble delt i hvilken modell som bør brukes, men både alternativ 1 og 2 var akseptable. Men det var enighet om at begge modellene må suppleres med kontordager ute i de kommunene som ikke har NAV-kontor.

Hovedkontor på Sjøvegan

Når en kommer til lokaliseringen mener gruppa at det kun er Sjøvegan og Setermoen som er aktuelle kontorsteder for begge modellene. Men hvilke som bør få hovedkontoret klarte ikke gruppa å enes om. Derfor havnet saken til NAV-Troms, hos NAV-direktøren. I mai anbefaler NAV-direktør Grete Kristoffersen ett hovedkontor på Sjøvegan og ett avdelingskontor på Setermoen. Hun ber videre om at kommune fatter raske beslutninger i denne saken slik at man kommer i gang med hovedprosjektet så raskt som mulig i høst.

Saken ble behandlet av formannskapet i Salangen onsdag. Og det var vel ikke akkurat overraskende at et samla formannskap i Salangen gikk for NAV-direktørens forslag.