– Det er mye forskjellig vi har sett på og vurdert i mente egentlig, sier Nina Mack Korsfur fra FG Eiendom til Folkebladet.

I vår kom imidlertid «fasiten» for Finnsnes sentrum på plass, og med det er det klart at bygget skal få et ansiktsløft. Nærmere bestemt skal fasaden skiftes ut.

– Vi samarbeider med en lokal arkitekt hos Aktør Prosjektering AS om denne fasadeendringa. Når de skal være med på å løfte dette bygget, føler vi på at det gir et større lokalt eierskap, sier Korsfur.

Huseier FG Eiendom har nemlig sitt hovedsete ganske langt unna Finnsnes, nemlig i Kristiansund.

Kostbar investering

Nøyaktig hvordan Finnsnes senter, populært kalt «Bankbygget», blir seende ut etter fasadeendringa er ennå uvisst. Nå er det opp til arkitekten å utarbeide sine forslag til løsninger. Korsfur er imidlertid ikke i tvil om at grepene som tas vil gi bygget et betydelig løft.

– Finnsnes senter har jo en fantastisk beliggenhet midt i sentrum med inngang på alle kanter av huset. Med ny fasade vil bygget få et helt nytt, lyst og mer moderne uttrykk. Med det skal bygget forbli en perle på torget her, smiler Korsfur.

– Hvor mye investerer dere i denne oppgraderinga?

– Når man begynner å gjøre noe med fasader så er det kostbart, og her er det også snakk om en veldig stor fasade, så det er nok snakk om titalls millioner kroner. Hva prisen blir henger også sammen med hvilke løsninger vi går for, sier Korsfur, som legger til at hun gleder seg veldig å se hvilke ideer arkitekter bringer til bordet.

Det vil også bli gjort grep innvendig i bygget, der noen av leietakerne har behov for større arealer. I tillegg vil kontorene moderniseres i takt med nye leietakere.

– Det kommer til å skje ytterligere fornyelse av Finnsnes Senter utover den utvendige fasade, fornyelsen kommer til å skje i etapper, der fasaden vil være første etappe.

I dialog med leietakere

I dag er leietakerne i Finnsnes senter Sparebank 1 Nord-Norge, Feel Good Store, Apotek 1, En kaffe té, Gozzip frisør, Resultatutvikling AS og Liv Halldis Sandvik.

– Er det mye som står tomt i bygget?

– Vi har en del i andre etasje, samt underetasjen, som står tomt. Nå jobber vi og er i dialog med potensielle leietakere hele tida, og når vi nå går ut med planene om fasadeendringa tror vi at det vil gi et løft også med tanke på leietakere som vil hit, sier Korsfur.

Det er kjent at den største leietakeren i bygget, Sparebank 1 Nord-Norge, skal inn i Nærings- og kunnskapsparken på Lundhaugen når denne står klar. Korsfur er imidlertid ikke i tvil om at det vil gå greit å finne bankens etterfølger.

– I dag har banken to etasjer, pluss en del av underetasjen, og vi har allerede flere interessenter som vi snakker med. Det er kjempefine og oppussede lokaler, som jeg ikke tror det skal bli vankelig å leie ut.

I tillegg til Finnsnes senter eier FG Eiendom nabobygget, det gamle posthuset. Som kjent er Finnsnes Forum leietaker her i dag.

– Har dere noen planer for posthuset?

– Vi lar posthuset stå slik som det står, og så får vi heller se om vi gjør noe med det etter hvert, sier Korsfur.