Troms

17:34

Helligskogen: Tollvesenet har beslaglagt 155 kilo filètert fisk fra et reisefølge på fem personer på Helligskogen. Det melder politiet på twitter. En i reisefølget tok på seg skylden og ble fikk en saftig bot på 15.000 kroner.

16:26

Senja: En båt har slitt seg fra fortøyningene på Senja. Båten er en 15 fots Crecent med 9,9 kh Yamaha motor, skriver politiet i Troms på Twitter. Politiet ber folk ta kontakt på tlf. 02800 dersom de observerer båten.

13:45

Evenskjer: En liten kineserhund har vært savnet siden i går, skriver politiet på Twitter. Dersom man har tips kan man ringe politiet på 02800.

11:58

Mortenhals: Rett før kl 12.00 lørdag skrev politiet på Twitter at en flytebrygge var på avveie ved Mortenhals. Flytebrygga standet til slutt i fjæra.

03:56

Tromsø: Litt før kl. 04.00 i natt ble to berusede menn arrestert i Tromsø for ordensforstyrrelser. Det melder politiet på Twitter. Hendelsene skal ha skjedd separat, men begge mennene var beruset og i 20-årene. Den ene mannen ble innbragt fra et utested i byen.

01:11

Finnsnes: Politiet utførte fartskontroll på Finnsnes. På Twitter skriver politiet at det ble skrevet ut ett forenklet forelegg til en person som ble målt til 80 km/t i en 60-sone. Hadde personen kjørt bare 6 km/t fortere ville det vært grunnlag for førerkortbeslag.

Finnmark

11:31

Repvåg: Politiet skriver på Twitter at det har vært en trafikkulykke på E69 ved Repvåg. Det skal være snakk om en utforkjøring med motorsykkel og nødetatene er på vei til stedet.

10:55

Karasjok: Like etter kl. 05. i dag fikk politiet i Finnmark melding om en trafikkulykke med en motorsykkel som hadde kjørt av veien. Ingen andre kjøretøy var involvert. Rett før kl. 11:00 i dag skriver politiet på Twitter at det har vært søkt etter føreren av motorsykkelen, som hadde forlatt ulykkesstedet før nødetatene kom. Søket er nå trappet opp med bistand fra Røde Kors, Sivilforsvaret og andre frivillige organisasjoner.

02:47

Alta: En politipatrulje observerte en bil som kjørte på gang- og sykkelsti like ved E6 Transfarelvmoen. Bilføreren var en mann i 50-årene. Politiet siktet mannen for promillekjøring og fratok han førerkortet.

04:48

Alta: Politiet skrev ut et forenklet forelegg for kjøring uten skilt foran på kjøretøyet. Personen ble også gitt pålegg om å fjerne solfilm på sideruter og frontrute på stedet.

05:42

Hammerfest: En beruset kvinne i 40-årene kunne ikke gjøre opp etter seg etter en drosjetur. Til politiet forklarte kvinnen at hun hadde glemt pin koden til bankkortet sitt. Hun lovte å gjøre opp for seg ved en senere anledning.

06:26

Vardø: Kl. 06.26 meldte politiet på Twitter at de hadde fått melding om slagsmål på en privatfest i Vardø sentrum. Da politiet kom til stedet var det 15 personer tilstede på festen. To personer ble kjørt til legevakt med lettere skader. Salgsmålet brøt ut da tre personer ikke lenger var ønsket på festen, men nektet å forlate stedet.

Nordland

14:52

Bodø: Politiet i Nordland melder på Twitter at de har bortvist en beruset voksen mann fra Bodø sentrum. Mannen stjal øl på en dagligvarebutikk og gjorde et forsøk på tyveri på VInmonopolet.

14:40

Øksnes: En mann i 60-årene er siktet for promillekjøring og kjøring uten førerkort. Det skriver politiet på Twitter.

03:06

Korgfjelltunnelen: En bil fikk større materielle skader i natt etter å ha kjørt ned en bom som markerer stengt tunnel. Ingen personer kom til skade. Politiet beslagla førerkortet til sjåføren og opprettet sak,. Det skriver politiet på Twitter.

02:51

Bodø: Politiet i Nordland meldte på Twitter at det ble gitt tolv gebyrer til biler parkert på et område i Bodø sentrum som var markert med stans forbudt.

02:48

Bodø: En mann i 20-årene ble bortvist fra en restaurant i Bodø sentrum for en ordensforstyrrelse.

02:28

Sortland: 02:28 meldte politiet på Twitter om tilløp til brann i et hus på Strand. Nødetatene rykket ut til det som viste seg å være brann på en veranda. Brannen ble slukket av beboerne.

Landet

Far dømt til 12 års forvaring for grov familievold

En familiefar fra Romerike er dømt til 12 års forvaring for å ha holdt sin kone og tre barn fanget under et voldsregime siden 90-tallet. Det melder NTB som siterer Romerikes blad.

------------------------------

Merete Furuberg (63) har meddelt valgkomiteen at hun ikke ønsker gjenvalg som leder i Norsk Bonde- og Småbrukarlag.

Les mer om saken her.

------------------------------

Mani Hussaini (30) ikke stiller til gjenvalg som leder for ungdomspartiet på AUFs landsmøte i oktober melder NTB.

– Alt har en slutt, også min tid i AUF. Nå er det på tide å hente ny inspirasjon og gjøre noe nytt, sier Hussaini.

Verden

Minst 280 døde i Hodeida, Jemen.

NTB siterer nyhetsbyrået AP på at de regjeringsvennelige militssoldatenes framrykning mot havnebyen Hodeida har intensivert voldsomt og kostet minst 280 liv.

Regjeringsstyrkene, støttet av soldater fra Emiratene og flere andre land, har fortsatt framrykkingen mot den viktige havnebyen. De jemenittiske opprørernes leder, Abdel Malek Al-Houthi, lovet fredag å kjempe imot, skriver NTB.