Det nye matserveringsstedet som overtar etter Okazo som Lenvik kommune har drevet skal hete «Sult». Det forteller Dag Rune Toresen, mannen som også driver og er daglig leder for Camp Steinfjord i Berg kommune. Han forteller at det nye navnet spiller på det faktum at man ligger i nærheten av et bibliotek, og at navnet assosieres til Knut Hamsuns berømte roman med samme navn som det nye serveringsstedet i Kunnskapsparken.

– Hamsun gjorde jo også litt nordlending av seg da han flyttet til Hamarøy, så navnet henspiller jo litt på det nordnorske, sier Toresen.

Okazo stengte på fredag

Lenvik kommune som har drevet Okazo siden 2013 stengte kaféen på fredag, og nå skal altså Rune Toresen inn og driften kaféen i Kunnskapsparken videre.

Dag Rune forteller at han sammen med kona Resy og Marita Olsen skal drive den nye kaféen. De overtar lokalene rundt 1. juli, når Lenvik kommune er ferdig med å vaske lokalene etter at de har flyttet ut. Han forteller at han nå har inngått leieavtale for serveringsstedet med Kunnskapsparken Eiendom.

– Jeg mener at det konseptet vi skal kjøre trengs her på Finnsnes. Vi skal videreutvikle stedet fra slik et er i dag til også å bli en restaurant på kveldstid, noe som det ikke er noe stort tilbud av her på Finnsnes.

Restaurant

– Vi skal jo drive dagkafé med lunch som i dag, med catering til Studiesenteret. Så skal vi i tillegg ha restaurant på kveldstid.

Toresen forteller at kona Resy blir daglig leder for det nye spisestedet, men at han også skal bidra til den daglige driften av «Sult».

– Etterhvert som det nærmer seg åpning vil ha kokker og servitører på plass, det skal jo noen hender til for å produsere det som leveres herfra.

– Når vi får det bygget er under bygging like ved vil jo også potensialet for oss øke.

- Det nye blir at vi nå setter vårt preg på dette servieringsstedet, og vi er helt i startgropa når det gjelder både dagmeny og kveldsmeny. Vi skal skape en fin og lun atmosfære her med fokus på matopplevelser.