Signal Bredbånd (Altibox), som er Nord-Norges største fiberaktør med 25.000 kunder, startet i vinter en offensiv dør-til-dørkampanje for å selge seg inn i markedet på Finnsnes og Silsand. I sin siste status 2. mai skriver selskapet på nett at de er blitt godt mottatt og mangler nå kun et fåtall avtaler for å kunne bekrefte en utbygging.

Venter på gravekapasitet

– Siden denne statusen ble skrevet har vi per dags dato oppnådd tilstrekkelig kundegrunnlag. Det vi venter på er tilgjengelige ressurser for å starte graving. Vi er i gang med utbygging flere steder i Nord-Norge. Tidsplanen er blitt forskjøvet på grunn av mye tele i jorda etter en ekstremt kald vinter, sier salgssjef Andreas F. Andreassen i Signal.

– Ønsket vårt er å starte opp med utbygging på Finnsnes og Silsand så snart som mulig, sier han.

– Blir det inneværende år?

– Ja, det er det vi har intensjon om. Vi vil komme med nærmere informasjon om tidspunkt så fort vi vet mer, sier Andreassen.

Daglig leder Tom Nikolaisen i Senjanett — tidligere Lenvik Kabel-TV — sier at også de satser for fullt på fiber.

– Vi har hatt en plan lenge om å bygge ut og forberede for fiber i alle retninger. I så måte har vi allerede kommet langt. Inntoget fra Altibox har gjort at vi har giret opp denne satsingen noen hakk, sier Nikolaisen.

Ikke redd konkurranse

Senjanett har svart på Signals dørsalg med å gå ut med tilbud i posten og på Facebook. Prismessig ligger de to selskapene omtrent likt på pris og hastigheter.

Senjanett har omlag 2.000 kunder på Finnsnes, Silsand og Senjahopen. Markedsandelen er ifølge Nikolaisen over 50 prosent.

– Hvordan ser du på å få konkurranse fra Signal?

– Konkurranse må vi regne med, og jeg tror vi skal hevde oss bra. Fordelen vår er at vi har et ganske omfattende rørsystem som allerede er etablert på Finnsnes og Silsand. I mange gater har vi allerede lagt fiber, og i andre gater har vi tomme rør som vi kan blåse fiber gjennom. Dermed slipper vi å grave i asfalt, noe som er kostbart. Andre plasser har vi koakskabler i lufta og i bakken som vi satser på å oppgradere til fiber, sier Tom Nikolaisen.

– Vi har stor etterspørsel etter fiber, og satser på å bygge ut stamnettet først. Jeg regner med at vi er klar til å begynne å installere hos kundene utpå sensommeren, sier Nikolaisen.