Det var helt stille i salen da Britt Andreassen med enkle ord fortalte om en oppførsel fra enkeltpersoner som ikke er akseptabel i det hele tatt.

Følger opp takstvurderingene

Britt Andreassen har siden Ole K. Andreassen døde, fra i mai overtatt som leder i sakkyndig nemd .

Denne nemda tar for seg alle saker vedrørende utregning av eiendomsskatten i Målselv. Hun har tidligere vært nestleder i det som før het takstnemda, og har derfor for tredje året vært med og jobbet med saker og problemstillinger rundt eiendomsskatten.

Andreassen forteller at sakkyndig nemd får inn alt som har vært tatt av takster av eiendommer i kommunen, og skal så godkjenne disse. Denne godkjennelsen er grunnlaget for utskriving av kommunal eiendomsskatt.

– Jeg ble skjelt ut av enkelte

Andreassen forteller at sjikaneringen og utskjellingen fikk hun de første møtene med allerede som nestleder i den forrige nemda.

– Det gikk på hvor dum jeg var, at jeg ikke var riktig vel bevart, og hvilken utdanning jeg hadde som våget å holde på med dette. Det var faktisk ei stund jeg ikke gikk på butikken før klokken kvart på elleve om kvelden, da jeg regnet med at det ikke var så mange å møte på denne tiden.

Andreassen forteller at hun ikke tok igjen når folk kjeftet henne opp.

– Jeg er slik at jeg ikke tok igjen, men bare gikk. De får nå ha sin oppfatning, men disse folkene forstår jo ikke hva vi har holdt på med, og dette er folk som liksom vet bedre enn oss som inne har all fagkunnskap om dette temaet.

– Tar meg og ikke saken

Andreassen sier at hun i dag ikke bryr seg mer om det hun har blitt utsatt for.

– Men jeg tenkte mer enn en gang på hvordan disse folkene kunne stå og si det gjorde, mye av det var grove fornærmelser. Jeg lurer på hva som får slike mennesker til å konfrontere meg på butikken og kjefte meg huden full, for å ta meg personlig og ikke saken det gjelder. Andreassen forteller at hun også har fått telefoner med hemmelig nummer fra personer som har hatt samme agendaen.

– Da jeg ble valgt som leder fikk jeg telefon fra folk som spurte om hvordan jeg kunne si ja til å være leder i sakkyndig nemd i Målselv, jeg som ikke hadde utdannelse på dette. Jeg har forøvrig åtte kurs bak meg innen dette emnet, pluss at jeg fått en grundig opplæring av de som har foretatt takseringen av eiendommen i Målselv under retakseringen av eiendommene som har blitt foretatt.

Takster

Andreassen sier at mange av reaksjonene på eiendomsskatten nok skyldes at folk i Målselv har fått regningene på eiendomsskatten før de fikk sett gjennom de nye takstene.

Hun sier til Folkebladet at hun ei stund vurderte å trekke seg fra nemda., men bestemte seg for å fortsette da hun ble foreslått som leder.

– Jeg er jo klar over at jeg fremdeles kan bli en slags hakkestokk, men det går ikke inn på meg lenger.

Andreassen viser til orienteringen av rådmann Ole Frode Mikkelsgård og økonomisjef Pål Mathisen på onsdag, der man konkluderte at man med de nye oppdaterte takstene som er satt har fått et mer riktig og rettferdig takstgrunnlag for eiendommer i Målselv.