Enda kaldere, før det blir bedre

En grå og heller hustrig start på uka. Men fra torsdag ser det ut til at vi endelig kan få temperaturer over 10 grader.

Hustrig En leser tok dette bildet av temperaturmåleren i bilen da han passerte Fossbakken ved E6 mandag morgen.  Foto: MMS-tipser

nyheter

Ei ny uke med nye muligheter. Men på værfronten har vi lite å glede oss over, foreløpig. Med lett bris fra vest og nordvest ventes temperaturene i dag mandag å ligge på fra 5 til 8 grader. På Finnsnes kan det ventes regn fra midt på dagen og utover ettermiddagen.

En leser, som mandag morgen, er på tur til Harstad tok bilde av temperaturmåleren i bilen på Fossbakken. Den viste 3 grader.

- Sommeren i nord er fantastisk. I dag er det i alle fall grønt i bakkene. I forrige uke var det tre dager at det var hvitt, ler han.

Kaldere

Og hvis du ikke trodde det: Faktisk skal det bli kaldere de nærmeste dagene.

Tirsdag dreier vinden til nordlig bris. Det betyr temperaturer ned mot 4-5 grader på dagen. Det blir perioder med regn og snø over 100-400 meter.

Onsdag faller temperaturen ytterligere, til ned mot 4 grader på dagtid. Bedre blir det på innlandet, på Bardufoss meldes det om 8 grader og delvis skyet med et gløtt av sol. På kvelden skal vinden dreie til vest-sørvest ute ved kysten og gradestokken begynne å klatre igjen.

Bedre fra torsdag

Torsdag kan vi ifølge meteorologene endelig se fram til et tosifret tall på temperaturmåleren. Fra om ettermiddagen kan temperaturen komme opp i 13 grader på Finnsnes. Det blir ikke sol, riktignok, men skyet og ingen nedbør. Varmest, om vi kan bruke det begrepet, blir det på innlandet med 14 grader. Ytterst på Senja venter meteorologene 11 grader på det meste.

Skal vi tro langtidsvarselet videre utover, så klorer temperaturen seg fast på et tosifret tall. Og det skal vi ikke kimse av.