Det var i går bred politisk enighet da det ble trommet sammen til et ekstraordinært møte i Utvalg for miljø og forvaltning (UMF) i Lenvik kommune. Et samlet utvalg gikk enstemmig inn for områdereguleringen av Klubben næringspark på Grasmyr på Senja.

– Dette kan bli til et av de største enkeltetableringene i Nord-Norge. Det er ikke småtteri vi er med på å vedta i dag, sa utvalgsleder Louis Edvardsen (H).

– Naboer og grunneiere var veldig urolige og det var mye spekulasjoner. Vi fikk inn mange merknader fra dem, og mange trodde at de ble overkjørt rett og slett, sa saksbehandler Sylvia Friedrich i Lenvik kommune da hun orienterte UMF-utvalget om saken i møtet mandag.

– Det resulterte i at vi ikke fikk noen merknader fra dem når planforslaget ble lagt ut, sa Friedrich.

300 dekar

Området var opprinnelig på nesten 400 dekar, et areal tilsvarende 70 fotballbaner. Etter varsel om planoppstart ble det samlede planområdet redusert til cirka 300 dekar.

Planen har nå vært ute på høring og etter at høringsmerknadene var ferdig behandlet fredag ettermiddag, var saken klar for politisk behandling. Saken skal opp for endelig behandling i kommunestyret 21. juni, og det ble derfor innkalt til et ekstraordinært utvalgsmøte mandag for å få innstillingen klar til kommunestyret.

– Vi har med Klubben næringspark tilrettelagt for innspill og planer vi har fått fra Salmar, og vi forventer at det blir bred politisk enighet om dette i kommunestyret også. Nå er alt lagt til rette for Salmar, sa Edvardsen til Folkebladet.

Om Salmar velger Klubben næringspark på Grasmyr på Senja som lokasjon til sin kommende storsatsing er imidlertid fortsatt uvisst. Mange kommuner, blant andre også Sørreisa i tillegg til Lenvik, har meldt seg på i konkurransen om å få etableringa til sin kommune.

Saksbehandler Sylvia Friedrich i Lenvik kommune orienterte UMF-utvalget om Klubben næringspark. Foto: Susanne Noreng