Dette året har så langt bydd på både opp- og nedturer for brukerne ved Finnsnes Dagsenter. Senteret var truet med nedlegging, men et stort engasjement sørget for at dagsenteret fikk leve videre.

Torsdag slo man på stortromma og arrangerte sommerfest på Frivilligsentralen for brukerne og deres familier.

Eget band

– Til vanlig har vi åpent fire dager i uka. I tillegg pleier vi å ha et større arrangement to ganger i året, et julebord og en sommerfest for brukerne og deres pårørende. Vi pleier også å invitere dagsentrene i Målselv og Sørreisa, forteller daglig leder for Finnsnes dagsenter, Gøril Neslin Olsen.

Dagsenteret stilte med eget musikkband som skal som sto for underholdningen.

– Bandet består av ansatte og brukere. Flere skal synge og det vil også bli lest dikt. Vi skal ha quiz og ikke minst et skikkelig tombolalotteri. Der har vi en masse flotte premier og mange av premiene er gitt av brukerne. Vi har omkring 50 faste brukere og dette betyr mye for dem. Her har de noen kjente, her har de noen å være sammen med, de ser rett og slett på hverandre som familie. Vi er derfor veldig glade for at Lenvik kommunestyre fant midler til fortsatt drift av senteret, legger hun til.

Omkring 50 brukere med familie hadde funnet vegen til sommerfesten på Finnsnes frivilligsentral torsdag kveld, og etter å ha blitt ønsket velkommen av Gøril Neslin Olsen, fikk de en forsmak på hva orkesteret hadde å by på. Med vokalistene Ole Bjarne Traasdahl, Silje Marie Kvien og Ine Johnsen, Svein Ingar Koberg på trommer og Isabell Kvien på piano, kunne man innledningsvis glede seg over «Gabriellas song», «Mitt hjerte er ditt» og «When you’re smiling», før man gikk til bords og koste seg med hjemmelaga lapskaus. Under middagen fortsatte orkesteret underholdningen med noen instrumentale låter.

Fint fellesskap

– Det er veldig bra å kunne gå på Dagsenteret. Det er et fint fellesskap for oss som ikke har noe spesielt å gjøre eller annet å finne på. Her treffer man også nye folk som man blir kjent med. Jeg liker å synge og har gjort det siden jeg var liten. Da jeg hørte det var musikk på dagsenteret, heiv jeg meg rundt og har vært med der siden. Bare så synd at de ikke har penger til å betale Isabell for å komme en dag i uka til oss lenger, sier Ine Johnsen.

– Jeg er veldig godt fornøyd med frammøtet og ikke minst den gode stemningen vi har i kveld, sa Gøril Neslin Olsen.

LAPSKAUS: Daglig leder Gøril Neslin Olsen tar den siste sjekken på lapskausen. Foto: Birger Caspersen