«Næringsvennlig kommune» er et anbefalt verktøy for omstillingskommuner, og Dyrøy kommune ønsker å starte dette arbeidet for å vurdere forbedring av sine tjenester og samhandling med lokalt næringsliv.

Starter med et forstudie

Prosessen starter med et forstudie som skal omfatte analyse av kommunens forvaltning og service ovenfor næringslivet, slik at konkrete tiltak kan iverksettes. Forstudiet er iverksatt 4. juni 2018 og skal være ferdig 11. september 2018. Basert på funn og forslag vil det så bli foreslått små og eventuelt store endringer i kommunens næringsarbeid. Resultatet skal da bli presentert for næringslivet og kommunen.

– For oss er det viktig å få et bredt grunnlag for å gjøre forbedringer og jeg ser fram til å starte opp dette prosjektet, understreker prosjektansvarlig og rådmann Tore Uthaug.

Undersøkelsen vil omfatte:

- Alle kommunale forvaltningsoppgaver/tjenester som næringslivet er direkte brukere av. I første rekke omfatter dette alle plan- og tekniske saker, kommunen sitt ordinære næringsarbeid (inkludert omstillingsorganisasjonen sitt arbeid) og salg/utleie av næringsareal.

- Kommunen si samhandling med næringslivet i næringspolitiske spørsmål. Dette dreier seg om politikerne sitt engasjement i næringsspørsmål, hvordan kommunen involverer næringslivet i ulike planprosesser osv.

- Kommunen sine tjenester til innbyggerne (skole, helse, kultur, barnehager osv.). På disse områdene skal prosjektet bare avdekke næringslivet sin generelle tilfredshet med tjenesten, og om det er åpenbare behov for forbedringer sett fra næringslivet sin side.

Skal bli mest attraktive

Målet er at Dyrøy kommune fremstår som en av de mest attraktive stedene for etablering av arbeidsplasser innen områder hvor kommunen har spesielle fortrinn. Dette skal skje ved at kommunens evne til å arbeide utviklingsrettet styrkes, slik at eksisterende og nytt næringsliv i Dyrøy får gode rammevilkår for vekst og utvikling.

Forstudiet er finansiert 50/50 av Innovasjon Norge og VOX Dyrøy – Omstillingsprogrammet