Fin stemning tross for dårlig oppmøte på vårmønstringen

Viste fram grombilene

Kollisjon med andre begivenheter gjorde at oppmøtet i vårmønstringa denne gangen bare var rundt halvparten av det den var i fjor.

GODT FORNØYD: Leder i ACC Målselv Marita Johnsen bak rattett i en av grombilene under vårmønstringa på Andselv lørdag formiddag. Kollisjon med andre bilstevner gjorde at frammøtet ikke var så stort som det pleier å være.  Foto: Stein Wilhelmsen

SKIKKELIG GROMBIL: Denne amerikanske truckbilen stilte Tobias Lorentsen fra Tromsø opp med på lørdag.  Foto: Stein Wilhelmsen

nyheter

Likevel er leder i ACC Målselv Marita Johnsen fornøyd med mønstringa på lørdag.

– At det er andre begivenheter som skjer i området er noe vi ikke har kontroll over, og vi vet jo også at Gammelholken som pleier å stille her i dag har et treff i Sørreisa, sier Marita som er inne i sitt andre år for klubben som ble stiftet i 1980.

Har tillatelse fra politiet

Hun forteller at det likevel er mye fint å se på for de av publikum som har trosset den litt sure vinden på Andselv. Etter hvert som klokka beveget seg mot elleve på lørdag formiddag seg den ene grombilen etter den andre inn på torget og ble henvist utstillingsplass i det som normal er gågate på Andselv. Marita forsikrer at dette gjøres med tillatelse fra politiet, om noen skulle lure på det.

Får se hva andre gjør med bilen

– Det har kommet biler i dag både fra Tromsø, Storsteinnes og også fra Bogen i Sør-Troms, har jeg latt meg fortelle. Denne vårmønstringen som vi har er jo en gammel tradisjon, og mange benytter dagen til å komme hit og vise fram grombilen, samtidig som det blir en fin anledning til å se hva andre steller på med i garasjene sine ut over vinteren.

Marita forteller at neste treff for klubben er nasjonal motordag i Sørreisa neste helg, der alt av mopeder, motorsykler og biler er velkommen.

– Siste helga i juni har vi et treff på Setermoen for amerikanske biler. Marita forteller at Midt-Troms motorsykkelklubb også stilte på torget sammen med dem på lørdag, men da Folkebladet dukket opp var omtrent samtlige sykler forsvunnet for å være med i motorsykkelkortesjen ned til Finnsnes via Sørreisa, og så tilbake via Buktamoen. Folkebladet traff sykkelkortesjen da vi kjørte ned til Finnsnes, sannsynligvis var det ikke langt unna et par hundre sykler som var med der.

Marita forteller at alle som har meldt seg på til stevnet får utdelt en plakett, noe som blir gjort hvert år. I tillegg deles det ut to priser, en til den som kåres til beste og nest beste bilen under mønstringa,

– Da kåres «Car og the show» og det er publikum som stemmer ved at de leverer inn sine stemmesedler, forteller klubblederen.

Lørdag møttes MC- og amcar-folk fra Midt-Troms til vårmønstring og Motorsykkelens dag på Bardufoss.