Tidligere i mai hadde kommunen et møte der Nergård informerte om at de skulle gjennomføre noen strukturelle endringer, at de skulle kutte så mange årsverk, hadde ikke ordføreren i Berg sett for seg.

– Dette er svært dramatisk, både for kommunen, og ikke minst for de det gjelder som nå står uten jobb. Etter møtet i mai visste vi at de skule gjøre noen endringer, men jeg hadde ikke trodd at det skulle være så dramatisk. Dette var det ingen som forutså for et år tilbake, sier Jakobsen til Folkebladet.

Betydelige kutt

Det var i forrige uke at de ansatte fikk oppsigelsesbrevene i posten. Og Nergård bekreftet for folkebladet i fredagens avis at det er betydelige kutt det er snakk om.

– Det er ikke lønnsomt å holde på så mange ansatte gjennom hele året når det er så sesongbetont arbeid sa konsernsjef Ari Josefson til avisa fredag.

Arbeidsplass

Jakobsen sier kommunen nå må jobbe for å skape arbeidsplasser til Senjahopen.

– Nå håper vi at det ikke skal skje det vi frykter, at mange som står uten jobb velger å forlate Senjahopen og kommunen. Vi må se på om vi klarer å få til noe slik at vi kan ha et tilbud til de som er blitt fri for jobb, sier ordføreren.

Han sier flere, han inkludert, har trodd at Nergård har vært en sikker jobb for flere.

– Mange har sett på Nergård som en trygg jobb. Det har vært en hjørnestensbedrift og har hatt en stor betydning for kommunen. En god og trygg arbeidsplass i årevis, sier Jakobsen. .

Senjahopen fiskerihavn

– Hva har dette å si for planene vedrørende Senjahopen fiskerihavn?

– Det er trist at dette skulle skje, når vi jobbet med havneplanen så vi ikke for oss dette. Men selv om Nergård gjør noen endringer nå, så har ledelsen fortalt oss at det ikke skal satses noe mindre, tvert imot. Jeg føler meg trygg på at dette ikke vil ha noen betydning for havneprosjektet. Det er viktig å skape utvikling i Senjahopen og spesielt viktig er det å få til noe snart, slik at vi kan få tilbake noen arbeidsplasser, avslutter ordføreren.

OPSSAGT: Flere ansatte ved Nergård i Senjahopen mottok oppsigelsen i posten forrige uke. Foto: Vidar Bjørkli
HAVN: Det som skal gjøres av tiltak i Senjahopen fiskerihavn omfatter en utdyping og innseiling av havna på 11 meter, utdyping i havneområdet ved industriområdet på ni meter og utdyping av fiskeriserviceanlegget til fem meter. Foto: Vidar Bjørkli