Styringsgruppas leder og ordfører i Lenvik kommune, Geir Inge Sivertsen var klar på at den regionale næringsplanen skal gjennomføres.

– Det gjør vi best ved å samhandle videre, sier han.

Skal fortsette i to år til

Sammen med ordfører i Dyrøy, Marit Alvig Espenes, ble han utfordret på resultater av satsinga på den siste nettverkssamlinga i Byregionprogrammet.

Fra podiet ble særlig arbeidet med den en spisset regional næringsplan, god ungdomsmedvirkning og den gode forankringen i hele regionen trukket fram fra Midt-Troms.

Sivertsen er fornøyd med at Troms fylkeskommune har inntatt ei offensiv holdning og utlyst midler på strategisk næringsrettet kommunesamarbeid. Midt-Troms har allerede levert sin søknad. Det betyr arbeidet skal fortsette i to år til. Målsetninga i denne perioden er blant annet å gjennomføre tiltakene beskrevet i næringsplanen.

Gode resultater i Midt-Troms

Statssekretær i Kommunal- og moderniseringsdepartementet, Anne Karin Olli (H), er fornøyd med at det er så mange gode resultater i Midt-Troms.

– Det syns som om mange mindre regioner har lyktes godt i dette nasjonale programmet. Vi i kommunal- og moderniseringsdepartementet er spente på fortsettelsen, sier hun.

Fra talerstolen formidles resultater fra følgeforskere som har vært tett på programmet fra starten av. Det er åpenbart at samarbeid gir resultater. En ser mange regioner som i dag har ei sterkere samhandling og det er forutsetningen for framtidige resultatet.

Nestleder i regionrådet i Midt-Troms, Marit Alvig Espenes deltar på podiet i Kristiansand i dialog med Namdalsregionen og Kristiansandsregionen, statssekretær Anne Karin Olli og direktør i Distriktssenteret , Halvor Holmli. Foto: Morten Dokka