I forrige uke deltok over 30 deltakere fra leverandørbedrifter og havbruksaktører i hele Troms og Nordre Nordland på studietur til Rørvik i regi av Leverandørutvikling Havbruk Nord.

Midt-Troms/Senja-regionen var representert med en stor delegasjon på studieturen.

Høste erfaringer

Prosjektleder Irene Lange Nordahl i Leverandørutvikling Havbruk Nord sier hensikten med besøket var å høste nyttige erfaringer for leverandørbedriftene i nord i deres satsing inn mot havbruksnæringen

– På studieturen fikk deltakerne fra nord møte spennende og utviklingsorienterte bedrifter i Rørvik-miljøet, som hver for seg- og i fellesskap jobber kontinuerlig med nyskaping og utvikling av leveranser til havbruksnæringen, sier Lange Nordahl.

Sterkt leverandørmiljø

Ifølge prosjektlederen har bedriftene i Rørvik-miljøet et sterkt fokus på nyskaping basert på havbruksnæringens behov.

– Her er det etablert et sterkt leverandørmiljø tilknyttet næringen, og delegasjonen fra nord møtte blant annet Midt-Norsk Havbruk, NTS ASA, Moen Marin, KB Dykk og Oppdretternes Miljøservice for å høste erfaringer fra deres satsing, sier hun.

– Her fikk vi presentert hvordan leverandørbedriftene og havbruksaktørene i Rørvik-miljøet samarbeider om å utvikle nye løsninger basert på næringens utfordringer, og deltakerne fra nord ga uttrykk for at dette var både lærerikt og interessant, sier Nordahl.

– En rekke av leverandørbedriftene i nord er i gang med spennende satsinger, og vi håper at erfaringene og inntrykkene fra studieturen i Rørvik vil styrke leverandørene i nord i deres satsing inn mot havbruksnæringen, og avslutter Nordahl.

30 deltakere fra leverandørbedrifter og havbruksaktører i hele Troms og Nordre Nordland på studietur til Rørvik i regi av Leverandørutvikling Havbruk Nord. Her er delegasjonen på spennende besøk hos Midt-Norsk Havbruk og daglig leder, Frank Øren, som blant annet har utviklet «Midtnorsk Ringen». Foto: Privat